Lucid Air

Bekreftet: Amerikansk Tesla-konkurrent til Norge på nyåret

Får rekkevidde på over 80 mil.

LUCID AIR: Den matcher Tesla på det meste, men vinner foreløpig på rekkevidde. Foto: Lucid Motors
LUCID AIR: Den matcher Tesla på det meste, men vinner foreløpig på rekkevidde. Foto: Lucid Motors Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24):

Lucid Motors har lenge vært omtalt som en av de største Tesla-utfordrerne, med en rekke egenpatenterte løsninger og med ytelser og priser som er sammenlignbare.

Det amerikanske selskapet har imidlertid foreløpig kun én bil i porteføljen, Lucid Air - som straks blir tilgjengelig i utgavene Dream Edition, Grand Touring, Touring og Pure.

11.000 bestillinger

Bilen, som egentlig skulle vært på markedet allerede i fjor, er blitt kraftig forsinket - mye takket være pandemien. Men i forbindelse med at selskapet ble børsnotert tidligere denne uka, bekreftet Lucid Motors nå at de første bilene skal rulles ut til amerikanske kunder i løpet av høsten.

Ifølge selskapet skal hele 11.000 kunder ha betalt for å reservere et eksemplar av bilen.

Norge står naturligvis også på Lucid-kartet, og selskapet sier de tar sikte på å levere de første eksemplarene i Norge i løpet av første halvår 2022.

Bilder av eksteriør/interiør (artikkelen fortsetter)

Over 80 mil

Her er det snakk om minst like rå ytelser som luksuriøst eksteriør og interiør. Produsenten selv omtaler Air som den raskeste elbilen, med lengst rekkevidde og med raskest lading - i verden. Topputgaven blir utstyrt med to elmotorer som sammen yter 1080 hestekrefter, og 0-100 skal være unnagjort på 2,5 sekunder.

Velger du utgaven Grand Touring, får du et batteri på hele 130 kWh. Rekkevidden på denne er ventet å bli over 800 kilometer, og bilen skal dessuten støtte hurtiglading på inntil 300 kW. Det er mer enn noen annen bil på markedet, men krever en spenning på 900 volt, og det får du foreløpig ikke på noen hurtiglader her til lands.

USA-produsert

Lucid Air produseres på selskapets fabrikkanlegg i Arizona og her gjennomføres nå kvalitetskontroller før kundeleveransene. Prisene starter på 77.000 dollar i USA, som tilsvarer 683.000 kroner etter dagens kurs.

Skal du ha Grand Touring-utgaven med lengst rekkevidde, snakker vi imidlertid om 131.500 dollar, eller 1,16 millioner norske kroner. Det er imidlertid ikke kjent hva prisene blir her hjemme helt ennå.

Elbil24 kommer tilbake med flere detaljer så snart vi får dem.

Vi bryr oss om ditt personvern

elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer