Ny elektrisk Mini Cooper

Bekreftet: Får vesentlig bedre rekkevidde

Den oppgraderte elbilen kommer med to motor- og batterialternativer.

Mini Cooper Electric 2024. Foto: Produsenten
Mini Cooper Electric 2024. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Mini Cooper har vært under BMW-paraplyen i 20 år, og har eksistert i en elektrisk utgave siden 2020. Nå skal den revitaliseres, og til høsten starter produksjonen av en ny generasjon elektrisk Mini.

Designen er fortsatt delvis kamuflert, men vi snakker ikke om noen banebrytende endringer på det eksterne. Det genetiske slektskapet med den originale Mini-en som kom på veien for mer enn 60 år siden, er fortsatt tydelig - selv om Mini-en har vokst betraktelig siden den gang.

Mini Cooper Electric 2024. Foto: Produsenten

To utgaver - bedre rekkevidde

Den nye generasjonen kommer også med tre dører, men nå kommer den i to elektriske varianter. Den første har fått navnet Mini Cooper E, og byr på en elektrisk motor på 135 kW og batterikapasitet på 40,7 kWh, mens Cooper SE får motor på 160 kW og batterikapasitet på 54,2 kWh.

Rekkevidden på førstnevnte er ventet å ligge på rundt 300 kilometer, mens SE får rekkevidde på rundt 400 kilometer. Til sammenligning byr dagens elektriske Mini Cooper på en langt mindre batteripakke på 32,6 kWh (brutto) og rekkevidde på kun 230 kilometer.

Her kan du se en video fra vår første prøvekjøring av dagens modell (artikkelen fortsetter)

NYHET: Nye MINI Electric er laget av en premiumprodusent, noe man merker når man setter seg bak rattet. Vis mer

I en pressemelding fra selskapet kommer det fram at interiøret med fire seter er utformet for fleksibilitet. For eksempel skal bagasjeromsvolumet kunne utvide ved behov, noe som sannsynligvis betyr at baksetet kan skyves framover.

Det er imidlertid en stund før vi får vite alle spesifikasjoner, men følg med på Elbil24 - så skal vi holde deg orientert så snart vi vet mer.

Snart starter også produksjonen av elektrisk Mini Countryman, en større bil som du kan lese mer om her, samt nyheten Aceman.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.