GM

Bekreftet: Gjør comeback i Europa

Fem år etter at de solgte bilmerket til PSA-gruppen, gjør GM comeback i Europa. Premium-SUV-en Cadillac Lyriq ser ut bli første modell som kommer.

UTSOLGT PÅ MINUTTER: Cadillac Lyriq har blitt svært populær i USA. Nå kommer den med stor sannsynlighet til Europa og Norge. Video: GM. Redigering: Elbil24 Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Det har gått fem år siden General Motors solgte Opel og Vauxhall til PSA-gruppen, og dermed var det slutt på nesten 90 års tilstedeværelse i det europeiske markedet.

Europa står for tur

Men allerede i vår ble det kjent at selskapet vurderte en retur, denne gangen som en ren elbil-aktør. Selskapet har planlagt å lansere hele 20 elektriske modeller innen kort tid, og nå har de nettopp bekreftet at de Europa står sentralt i satsingen, skriver elbilen.se.

– Europeiske kunder bytter til elbiler raskere enn noe annet sted i verden og GM investerer 35 milliarder dollar i teknologi for elbiler og selvkjørende kjøretøy frem til 2025 for å være en viktig drivkraft i vår industris transformasjon, sier Jaclyn McQuaid, som skal leder General Motors Europe.

Lyriq kan bli første modell ut

Foreløpig er det ikke offentliggjort noen informasjon om når de er klare, ei heller er det bekreftet hvilke modeller som kommer hit. Tidligere har de imidlertid vært tydelige på at de ønsker å ta en posisjon i premium-segmentet, og har også mer enn antydet at Cadillac Lyriq er høyaktuell.

Det gir i så fall mening, for Lyriq er en stor og luksuriøs elektrisk SUV som bør treffe deler av det europeiske markedet godt, ikke minst det norske. Den kan blant annet skilte med firehjulstrekk, god plass og et batteri på 100 kWh som skal gi rekkevidde på respektable 600 kilometer. De to motorene byr på en samlet effekt på 340 hestekrefter, og ladehastigheten er oppgitt til maks 190 kW.

Får sterk konkurranse

Bilen ble lansert i mai i USA, og første parti på 1500 biler ble utsolgt på minutter. Disse skal etter planen være klare for levering i 2023.

Introduksjonsprisen på utgaven med tohjulsdrift havnet der på under 60.000 dollar (rundt 600.000 kroner), og vi tipper den ikke blir mye høyere i Norge.

Her vil den imidlertid få tøff konkurranse fra en rekke modeller fra andre ferske aktører, som BYD Tang, Hongqi E-HS9, Nio ES8, Xpeng G9.

Elbil24 kommer tilbake med flere detaljer så snart vi har dem.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.