Opel Manta-e

Bekreftet: Klassikeren går i produksjon igjen

70-tallsklassiker gjenoppstår, denne gangen blir den helelektrisk.

SKISSE: Opel har foreløpig kun vist fram en skisse av Manta-e, men er klare på at den neppe blir seende slik ut. Illustrasjon: Opel
SKISSE: Opel har foreløpig kun vist fram en skisse av Manta-e, men er klare på at den neppe blir seende slik ut. Illustrasjon: Opel Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): Mange av oss har sterke følelser for klassiske bilmerker og modeller. Når disse følelsene er positive hos mange, kan det være duket for suksess når de disse plutselig gjenoppstår i elektrifiserte utgaver. Se bare på Mustang Mach-E, som virkelig har tatt Norge med storm den siste tiden.

Vi har tidligere tatt for oss mange av klassikerne som enten har gjenoppstått eller er i ferd med å gjenoppstå som elbiler, i denne saken:

Ny Opel Manta

Opel er blant produsentene som har noen skikkelige klassikere i sin portefølje, ikke minst den sportslige coupéen Manta, som ble introdusert i 1970. Bilen ble produsert fram til 1988, da den ble erstattet av en annen sportslig klassiker, Opel Calibra.

33 år senere, nærmere bestemt tidligere i sommer, viste bilprodusenten fram Opel Manta GSe ElektroMOD, en elbil som på utsiden var svært lik den originale Manta-en fra 1970, men som ellers var oppgradert til 2021-standard på det aller meste andre.

De var imidlertid klare på at dette kun var å betrakte som en konseptbil, men helt tilfeldig var det neppe at akkurat denne bilmodellen ble valgt.

Nå bekrefter nemlig Opel at Manta vil få sin renessanse, i elektrifisert utgave.

Stor interesse

Ifølge Opel-ledelsen ble avgjørelsen tatt etter det som blir omtalt som «fantastisk respons» på ElektroMOD-en.

- Manta er et ikon i Opel-historien, og en inspirasjon for fremtiden. Vi vil sette nye Opel Manta i produksjon – helelektrisk så klart, lovet Opel-sjef Michael Lohscheller under Stellantis EV Day 2021.

I forbindelse med at nyheten ble sluppet, viste Opel også fram en skisse av en bil merket «Manta», men er klar på at denne ikke røper noe som helst om hva vi kan forvente av designet. Dette vil bli klart på et senere stadium.

Vi tror vi har mange med oss når vi krysser fingrene for at den i hvert fall vil ha noen designelementer som minner om klassiske Manta fra 70-tallet.

Opel bekreftet nylig at de fra 2028 kun skal ha elbiler i sin europeiske portefølje. Foreløpig antydes en produksjonsstart for Manta-e rundt 2025. Elbil24 vil naturligvis holde deg orientert om utviklingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.