Nye elbiler fra GM

Bekreftet: Returnerer til Norge

Men hvilke merker skal de ta med seg?

EQUINOX EV: Dette kan bli en av bilene som snart dukker opp på norske jord, enten som Chevrolet, eller annet merke. Foto: GM
EQUINOX EV: Dette kan bli en av bilene som snart dukker opp på norske jord, enten som Chevrolet, eller annet merke. Foto: GM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): En rekke amerikanske selskaper er i ferd med å slå seg opp med elbiler. Tesla er i en særklasse fra den siden av dammen, men flere kommer som et skudd. Rivian, Lucid, og ikke minst mastodonten, General Motors.

Sistnevnte solgte siste rest, som var Opel, til Stellantis-gruppen i det GM trakk seg ut av Europa for bare fem år siden.

I ettertid har GM tatt store skritt mot en elektrisk bilpark. De har investert enorme summer på batteriteknologi, og har utviklet en helt ny plattform for elbiler. Det er allerede bestemt at de andre merkene fra USA skal inn på det europeiske markedet, og ved disse tider i fjor uttalte også GM at de igjen ser mot Europa igjen.

Bekreftes til Elbil24

Elbil24 var på bilmessen i Los Angeles i november, og ble da fortalt at de så seg om etter et hovedkvarter for en ny europeisk organisasjon, og at de definitivt skulle til Norge om ikke lenge.

Nå forteller Bilbransje24 at de etter alt å dømme skal åpne showrom i Nedre Slottsgate 21, og blir dermed en av mange bilprodusenter som slår seg til med utstillingslokaler i det som må defineres som indrefileten av Oslo sentrum. De har også etablert selskapet General Motors Norway AS.

Da Elbil24 snakket med GM i november var det foreløpig ikke bestemt hvilke merker de skulle benytte for den europeiske relanseringen, men det er med GMs merker som det er med VW-konsernets merker. Varemerket er strengt tatt mest en logo i grillen, for brikkene bilene er satt sammen av er de samme, i stor grad.

Blir det Chevrolet, blir det Buick, blir det Cadillac, eller kanskje det blir en gjenfødelse av Pontiac?

Fakta er at det på Ultium-plattformen kan settes nær sagt hva som helst, så GM kommer antagelig til å bruke en dash politiske virkemidler, og en skvett markedsanalyser som ingredienser når de velger hvilke grillemblem bilene skal få på denne siden av Atlanteren.

Den siste bilen som ble solgt via offisielle kanaler i Europa var Opel Ampera-e, den elektriske småbilen som Norge gikk av skaftet for å få fatt i, da den ble lansert i 2017. Over 4000 reservasjoner hadde Opel Norge, som importøren het den gang, liggende. Dessverre stoppet det hele opp da GM solgte Opel til Stellantis-gruppen, og prisen på bilen ble skrudd opp med rundt 60.000 kroner over natta.

Det ble også importert en del biler av samme type rett fra USA, men da med navnet Chevrolet Bolt. Disse ble solgt gjennom Bergheim Auto, som faktisk brant inn med et stort antall slike biler, og dessverre måtte avvikle.

Sett denne, forresten? (Artikkelen fortsetter)

I PRODUKSJON: Det er vist fram mange spesielle dekk-konsepter de siste årene. Dette punkteringsfrie fra Michelin er allerede i produksjon og brukes blant annet til anleggsmaskiner. Foto: Michelin Vis mer

Elbil4 har sett en rekke av de nyere elbilene GM har lansert, og skal lansere i USA. Flere av disse ville passet veldig bra også i Europa. Og som sagt, da spiller merket en liten rolle, bare bilene er bra.

Så snart det nye showrommet til GM er på plass, er det nærmest selvskrevent for en bilinteressert å ta en egen utflukt til Oslo bare for å besøke disse showrommene. Da må du huske å få med deg merker som Xpeng, Lotus, Polestar, Porsche, Lucid, Voyah, som alle har slått seg til i sentrum. Og glem for all del ikke Nio House, som har satt standarden for hvordan slike showrom kan fremstå.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.