Parkering

Betalte parkering klokka 12:53. I samme minutt fikk han bot

Parkeringsbetjenten hevder han ikke så noen som stod ved automaten for å betale.

Parkeringsbøter er irriterende for de fleste. Spesielt om man faktisk har betalt for parkeringen. Foto: Steinar André Danielsen.
Parkeringsbøter er irriterende for de fleste. Spesielt om man faktisk har betalt for parkeringen. Foto: Steinar André Danielsen. Vis mer
Publisert

(Elbil24): Ifølge parkeringsforskriftene skal man betale for parkering umiddelbart etter at man har parkert. Det hevder en bilfører i Sandnes at han gjorde en julidag i fjor. Likevel endte bilføreren opp med å få bot.

Bilføreren parkerte bilen i Flintergata ved Kirkeparken og betalte for parkering gjennom appen Easypark mens han gikk fra bilen.

Parkeringsavgiften ble registrert klokka 12:53 denne dagen skriver Motor.

Kunne ikke se bilføreren

I samme minutt sjekket parkeringsbetjenten fra det kommunale parkeringsselskapet i Sandnes om parkeringen var betalt.

Betjenten konkluderte med at det ikke var tilfellet.

Parkeringsbetjenten kunne heller ikke se noen ved den fysiske parkeringsautomaten på stedet.

(Med Volvos nyeste elbil kan du slippe å sta for parkeringen)

Vi har prøvekjørt det Volvo håper blir deres neste storselger – se hvor enkelt bilen parkerer uten at vi trenger å gjøre noe. Vis mer

Fikk bot på 660 kroner

Resultatet ble en kontrollsanksjon på 660 kroner, noe bilføreren var lite fornøyd med. Vedkommende klaget på boten, men Easypark ga ikke medhold.

Det var i denne gata bilføreren fikk bot til tross for at han betalte for parkering. Mannen som er avbildet her har ingenting med saken å gjøre. Foto: Steinar André Danielsen/Google Maps.
Det var i denne gata bilføreren fikk bot til tross for at han betalte for parkering. Mannen som er avbildet her har ingenting med saken å gjøre. Foto: Steinar André Danielsen/Google Maps. Vis mer

Bilføreren oppsøkte derfor parkeringsklagenemnda og la frem sin sak. Her fikk han medhold - med følgende forklaring:

Bilføreren kunne dokumentere at han hadde betalt parkeringsavgift og at det hadde skjedd i samme minutt som boten ble skrevet ut.

Ifølge Motor var det en enstemmig nemd som vedtok å gi bilføreren medhold. Boten ble derfor slettet.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.