Elbillading:

Bevisste gjester kontakter hotellene om disse

Stadig flere vil ha elbillader inkludert.

POPULÆR LADER: Røros Hotell og andre steder med Tesla Destination Charging opplever at mange spør om muligheten for lading ved reservasjon. Foto: Røros Hotell.
POPULÆR LADER: Røros Hotell og andre steder med Tesla Destination Charging opplever at mange spør om muligheten for lading ved reservasjon. Foto: Røros Hotell. Vis mer
Publisert

Mange nordmenn skal i feriere i eget land i år og bruke bil som transportmiddel. Både forsikringsselskap og hoteller er forberedt på en annerledes sommer.

Flere hoteller kontaktes nå i økende grad av nordmenn som planlegger elbil-ferie. Flere ønsker å unngå fly og kollektivtransport på årets sommerferie og vil velge bilen som transportmiddel.

Over 260.000 personbiler i Norge er en elbil, noe som utgjør nesten 10 prosent av alle personbiler.

20 prosent av disse igjen er en Tesla.

- Flere skal i sommer ut på langtur med elbil for første gang. Vi anbefaler å lade opp hjemme før avreise, og bruke supercharging når du skal reise på lengre turer som krever lading underveis, sier sier Even Sandvold Roland, kommunikasjonssjef i Tesla Norge.

Spør om lader

Nesten 150 reisemålsdestinasjoner har lagt til rette for Tesla-lading for sine gjester. Over 120 av disse stedene er hoteller eller andre overnattingssteder, og flere hoteller melder om økt etterspørsel etter elbil-lading.

- Ladenettverket vårt dekker allerede det meste av landet, og snart kommer den siste regionen på plass med Supercharger-stasjoner i Finnmark. Det finnes over 60 Tesla Supercharging-stasjoner i Norge, og stadig flere destinasjoner tilbyr Tesla Destination Charging, sier Roland.

- Vi er opptatt av at det skal være enkelt å lade underveis på lengre reiser og når man kommer frem. Lading på hoteller, kjøpesentre og andre destinasjoner må til. Dette blir verdsatt av både hoteller og gjester, fortsetter Roland.

Resepsjonssjef Susann Grindstad på Røros Hotell bekrefter at gjestene er bevisste når de booker overnatting.

– Lademuligheten vår er populær og mange spør etter det ved reservasjon, sier Grindstad - og skyter inn at Røros kan by på et mangfold av opplevelser.

– Verdensarvstedet Røros, med den gamle trehusbebyggelsen, er verdt et besøk. I tillegg kan Røros by på flotte naturopplevelser, sier Grindstad.

Forventer andre typer uhell

Når nordmenn i år drar på biltur i Norge i stedet for flytur til Sør-Europa, forventer forventer forsikringsbransjen andre typer henvendelser i løpet av sommeren.

– Om sommeren får vi vanligvis mange meldinger om forsinket eller savnet bagasje etter flytur. I år forventer vi økning i trafikkuhell og skader relatert til bil og bilferie, sier kommunikasjonssjef Georg Richvoldsen i Codan Forsikring.

- Når du drar på bilferie er det viktig at du i tillegg til reiseforsikring passer på at du har bilforsikring som gir deg leiebil ved motorstopp eller trafikkuhell. Da unngår du at ferieturen går i vasken hvis du skulle være uheldig å få bilproblemer, fortsetter Richvoldsen.

Lademulighet også på øyer

Hotell Frøya på Frøya på Trøndelagskysten opplever også økt etterspørsel etter elbil-lading.

– Stadig flere kjører elbil hit og spør om lading ved reservasjon, sier Lena Fillingsnespå Hotell Frøya.

Hun beskriver Frøya som et kystparadis mange ikke kjenner til.

– Frøya ligget «midt i matfatet» og kan i tillegg til god mat og drikke by på flotte naturopplevelser. Kamskjellene våre er kjent i hele verden, og toppkokker som Gordon Ramsey bruker kamskjell herfra, sier Fillingsnes.

Utvalgte hoteller som tilbyr Tesla destinasjonslader:

Røros Hotell, Røros i Trøndelag

Frøya Hotell, Frøya i Trøndelag

Arctic Panorama Logde, Lyngen i Troms

Grand Hotell Egersund, Egersund i Rogaland

Hotell Union Geiranger, Geiranger i Møre og Romsdal

Dovregubbens Hall, Dombås i Innlandet

Besseggen Fjellpark, Vågå i Innlandet

Lindesnes Havhotell, Lindesnes i Agder

Myrkdalen Hotel, Voss i Vestland

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.