Bilferie 2022

- «Bil for fly» har gitt flere ulykker

Flystreiken gjorde at mange tenkte kreative løsninger for sommerferien. Det har bidratt til flere ulykker, tror forsikringsselskapet If.

FLY FOR BIL: Mange har valg bil i stedet for fly denne sommeren, og enkelte tilbakelegger hundrevis av mil til og fra feriedestinasjoner i Europa. Illustrasjonsfoto: Bjørn Eirik Loftås
FLY FOR BIL: Mange har valg bil i stedet for fly denne sommeren, og enkelte tilbakelegger hundrevis av mil til og fra feriedestinasjoner i Europa. Illustrasjonsfoto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Få ferske Elbil24-saker rett i innboksen. Meld deg på vårt nyhetsbrev nå

(Elbil24): SAS-streiken ødela ferieplanene til mange nordmenn, men mange nektet å sette seg i egen hage med henda i fanget. Daglig har vi lest historier i media og på sosiale nettverk om familier som har satt seg i bilen og kjørt til feriedestinasjonen fordi flyet har blitt kansellert.

Enkelte har til og med kjøpt bil for anledningen, og kjørt hundrevis av mil, gjerne uten særlig stopp - for å få mest mulig tid på stranden, ved bassenget eller i baren.

Kraftig økning i bilskader

Dette har vært en medvirkende årsak til langt flere bilskader i utlandet denne sommeren, sammenlignet med normalsituasjonen før pandemien.

- Så langt i sommer har det blitt meldt inn nesten 15 prosent flere skader på norske biler i utlandet enn sommeren før pandemien. «Fly for bil» er en del av forklaringen, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz hos If.

SKADEEKSPERT: Sigmund Clementz hos forsikringsselskapet If. Foto: If
SKADEEKSPERT: Sigmund Clementz hos forsikringsselskapet If. Foto: If Vis mer

Ifølge Clementz er det spesielt i Sverige, Danmark, Finland og Tyskland at det innrapporteres bilskader på norske biler.

- I år har Italia også pekt seg ut, men merkelig nok har vi hatt få skadesaker fra Spania så langt i ferietiden. Der pleier norske biler alltid å ha en del problemer. Men sommeren er ennå ikke over, sier han.

Kollisjoner, motortrøbbel, sprengte dekk/punktering er de vanligste skadeårsakene - i tillegg til knuste ruter ved innbrudd, ifølge forsikringsselskapet.

Husk å sjekke dette

Bilskader, veiassistanse og bilberging dekkes normalt på ordinære bilforsikringer, også når du befinner deg i utlandet. Det er imidlertid viktig at du sjekker én ting før du bestemmer deg for å kjøre svært langt i sommer:

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.