Tesla-lakkering

Bildene fra Tesla-fabrikken vekker oppsikt

Denne dronevideoen fra Gigafactory i Shanghai avslører det som kan være Teslas splitter nye farger.

Her en skjermdump fra en dronevideo tatt ved Tesla Gigafactory i Shanghai. Foto: Jason Yang
Her en skjermdump fra en dronevideo tatt ved Tesla Gigafactory i Shanghai. Foto: Jason Yang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24): En dronevideo filmet av Youtuberen Jason Yang har fanget oppmerksomheten til bilinteresserte seere.

Videoen viser en stor parkeringsplass på Teslas Gigafactory i Kinas største by Shanghai. Her står det som normalt haugevis av Teslaer linet opp på rekke og rad.

Den observante seer legger imidlertid merke til at flere av bilene er kledd med spreke farger. Disse fargene skiller seg tydelig fra den hittil begrensede fargekatalogen til Tesla.

Turkis Tesla?

På bildet over kan du se hvordan vi har markert noen av bilene som skiller seg ut i mengden - med blant annet lyserosa, turkis og lyseblå farge.

Så er spørsmålet om dette er Teslas splitter nye lakkfarger eller om bilene faktisk er foliert på fabrikken. Med tanke på at det er såpass stort spenn i fargenyansene, kan det kanskje tyde på at bilene i videoen er foliert.

Så skal det nevnes at Tesla tidligere har vært tydelige på at de tilbyr foliering av bilene på utleveringsstedet og ikke hos fabrikk. Det betyr trolig at Tesla enten eksperimenterer med ny lakk eller at de jobber med å foliere bilene på fabrikken.

  • Spol deg frem til 8:48 i denne videoen for å se bilene med nye farger:

Utbredt i Norge

Hvis det viser seg å stemme at de spreke fargene vi ser i videoen er Teslas egen, nye fabrikkfoliering, blir det interessant å se hvor mye de vil ta betalt.

Og om tilbudet om foliering når det europeiske markedet. I Norge er det ingen biler som blir oftere foliert enn nettopp Tesla.

Å helfoliere en bil koster som regel pluss-minus 30.000 kroner. Til sammenlikning må du regne med å betale over det dobbelte for en full lakkeringsjobb.

Har du planer om å foliere bilen din, anbefaler vi deg å undersøke de viktigste sjekkpunktene. Det er faktisk fare for at foliering kan gjøre bilen din enda mer møkkete.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.