Anmeldt for å hoste

Bilist hostet på kontrollør: - Verste som har skjedd

Statens vegvesen reagerer - går til politiet.

UFINT: En kontrollør ble hostet i ansiktet av en sint bilist som ble stoppet i kontroll. Illustrasjonsbilde: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.
UFINT: En kontrollør ble hostet i ansiktet av en sint bilist som ble stoppet i kontroll. Illustrasjonsbilde: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg på nyhetsbrevet vårt?

(Elbil24): Coronaviruset byr på store samfunns­problemer og tvinger frem stadig nye tiltak i bilbransjen. Statens vegvesen har utsatt fristen for EU-kontroll og forlenget utløpsdato for førerkort.

Nå har de også iverksatt tiltak for å unngå smittespredning. Kontroll­aktiviteten langs norske veier fortsetter som før, tross vanskelige tider.

- Om det skjer ulykker ute på vegnettet i dag, så betyr det en ekstra belastning for helse­vesenet og andre samfunns­kritiske funksjoner. Det er viktig for samfunnet at vi bidrar til å sikre at vi fortsatt har trygge kjøretøy ute på vegene, sier avdelings­direktør for Utekontroll i Statens vegvesen, Kjetil Wigdel.

- Verste som har skjedd

De aller fleste trafikanter har forståelse for at Statens vegvesen opprettholder sin kontrollaktivitet på tross av corona-viruset, men det har likevel vært tilfeller av misnøye og direkte ufin oppførsel.

– Det verste som har skjedd så langt er at en av våre kontrollører opplevde å bli hostet på med overlegg av en fører som ble underlagt kontroll.

- Dette aksepterer vi selvsagt ikke. Slike tilfeller vil vi anmelde til politiet, sier Wigdel.

(Artikkelen fortsetter under bildet!)

ØKTE KONTROLLER: Statens vegvesen er hyppig på plass på grensen mellom Norge og Sverige. Foto: Scanpix
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
ØKTE KONTROLLER: Statens vegvesen er hyppig på plass på grensen mellom Norge og Sverige. Foto: Scanpix Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Viktig avtand

Den nevnte situasjonen var umulig å forutse for kontrolløren, men ellers gjør Statens vegvesen det de kan for å følge helsemyndighetenes råd for å unngå spredning av smitte.

- Håndhygiene, avstand til de vi kontrollerer, minimalt med reisevirksomhet og begrenset omgang med dokumenter er noen av tiltakene vi har innført, sier Wigdel.

Risikovurderingen ble gjort torsdag 12. mars. Den oppdateres jevnlig.

- Vi innfører nye tiltak etter hvert som det er nødvendig. Vi har også hatt besøk av vår bedriftshelsetjeneste ute på en av de mest trafikkerte kontrollstasjonene våre for å få innspill til ytterligere forbedringer, avslutter Wigdel.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.