MG ZS EV facelift

Billig-elbilen får kraftig økt rekkevidde

En av Norges aller billigste elbiler, SUV-en MG ZS EV, kommer i ny og oppgradert utgave. Prisene er fortsatt behagelige.

MG ZS EV kommer nå i ny og forbedret utgave, med blant annet ny front og mye bedre rekkevidde. Foto: MG
MG ZS EV kommer nå i ny og forbedret utgave, med blant annet ny front og mye bedre rekkevidde. Foto: MG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler: Prøv vårt pro-medlemskap for 1 krone første måneden.

(Elbil24): Det legendariske, britiske sportsbilmerket MG ble kinesisk i 2007, og brummende fossilmotorer har etter hvert blitt byttet ut med hel- og delelektriske drivlinjer.

I Norge gjorde merket et solid comeback i januar i fjor, med SUV-en ZS EV, som umiddelbart gjorde seg bemerket på registreringslistene.

Mye for pengene

I løpet av året ble det registrert 3720 eksemplarer av bilen, og det plasserte den på topp 10, året sett under ett, noe som var langt bedre enn den norske importøren hadde drømt om på forhånd.

Så langt er det registrert mer enn 5000 her til lands, og bilen har dermed rukket å bli et svært vanlig syn langs veiene.

Men det var kanskje ikke så underlig at den har solgt bra. Med en startpris på rundt 240.000 kroner plasserer den seg helt nederst på prisstigen blant SUV-konkurrentene i kompaktklassen. Samtidig byr den på sju års garanti, større plass enn for eksempel Hyundai Kona, og den har fått bra omtale i uavhengige tester. Du får rett og slett mye for pengene.

Her ser du en video fra vår test av bilen:

RIMELIG SUV: Sjekk videoen fra testen av MG ZS EV. Video: Rune Nesheim Vis mer

Les hele testen her.

På ett område ligger den imidlertid etter, og det er på rekkevidde. Med en batteripakke på 44,5 kWh, har bilen en rekkevidde på beskjedne 263 kilometer (WLTP).

Mye bedre rekkevidde

Dette blir det imidlertid en ordning på nå, for MG har nettopp annonsert at MG ZS EV blir oppgradert med større batteri, raskere hjemmelading, samt flere oppgraderinger i eksteriør og interiør.

Bilen vil heretter komme med batteripakker på enten 50 og 70 kWh, men det er foreløpig kun biler med den største pakka som kommer til Norge.

Med denne batteripakka økes rekkevidden til 440 kilometer (WLTP). Dermed er den mer på par med konkurrentene i klassen.

Samtidig blir bilen oppgradert med ny, trefaset ombordlader, som byr på maks ladehastighet på 11 kW. Hurtiglading fra 30-80 prosent skal være unnagjort på en halvtime, ifølge MG.

Flere forbedringer

Ett av irritasjonsmomentene fra vår test av eksisterende modell, var at selv om ladeluka i fronten var åpen, måtte vi sette oss på kne for å få tilgang til ladekontakten. Bilen har nå blant annet fått en ny front, og ut fra bildene av en ny og mindre ladeluke, ser det ut til at problemet nå er eliminert.

På innsiden er det også gjort flere forbedringer, blant annet har navigasjons- og infotainmentsystemet fått en overhaling. Nytt er også et nettbasert system, som blant annet gir tilgang til en rekke funksjoner i bilen via en app på mobiltelefonen.

Artikkelen fortsetter etter bildekarusellen

Den oppgraderte MG ZS EV vil være på plass hos MG-forhandlerne innen utgangen av oktober, og prisene starter på 289.990 kroner for Comfort-versjonen, mens Luxury-versjonen som blant annet byr på stort panorama-soltak, starter på 319.990 kroner.

Elbil24 kommer tilbake med flere data - samt test - så snart det lar seg gjøre.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.