AutoIndex 2021:

Bilmerkene eierne er mest fornøyd med

Det finnes vinnere og tapere for både tilfredshet og lojalitet. Her er topplistene for begge deler.

VINNER: Elbil24 tester den nye fullelektriske Lexus UX 300e. Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): For tiende år på rad blir Lexus kåret til det bilmerket hvor eierne er de mest fornøyde med bilene sine. Det kommer frem av undersøkelsen AutoIndex 2021, en undersøkelse som gjøres årlig, og som tar for seg markedene i de tre skandinaviske landene.

Over 45.000 bileiere blir spurt om sitt forhold til bilen sin, der nær 7.000 av disse er fra Norge.

Ettersom undersøkelsen tar for seg så stort antall eiere og bilene deres, vannes også muligheten for tilfeldige og feilaktige utslag ut. Undersøkelsen er derfor å asne som svært god og reell. I årets undersøkelse er 22 merker med på resultatlisten.

Bilbransje24.no har nettopp publisert hele undersøkelsen.

TAPER TERRENG: Volvo faller på begge listene, og har mistet plasseringen blant topp 5 for lojalitet til en nykommer på lista, Tesla. Foto: Fred Magne Skillebæk
TAPER TERRENG: Volvo faller på begge listene, og har mistet plasseringen blant topp 5 for lojalitet til en nykommer på lista, Tesla. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer

Fornøyde og lojale

Undersøkelsen er delt opp i flere deler, der hoveddelen forteller hvor tilfreds eierne er med bilmerket og merkets forhandlerapparat. Den andre delen av undersøkelsen kartlegger hvor lojal eierne er mot merket sitt.

AutoIndex 2021 underbygger her faktorer vi i Elbil24 har omtalt tidligere, der selv de vanskeligste problembarn kan være høyt elsket av sine foreldre.

Som kjent har Tesla tidligere ligget høyt oppe på forbrukerorganenes klagelister, men likevel vært et bilmerke eierne har trykket hardt til sitt bryst. AutoIndex 2021 vitner om det samme.

Alle drivlinjer

For på den delen av undersøkelsen som forteller hvor tilfreds eierne er, befinner Tesla seg i år på en 13. plass – opp seks plasser fra i fjor. Men når det gjelder de samme eiernes lojalitet, klatrer Tesla helt opp til en femte plass.

Undersøkelsen legger ingen føringer til grunn for hvilken drivlinje bilene har. Elbiler stiller derfor i samme kategori som sine fossile konkurrenter. Derfor sies det lite om hvorvidt lojaliteten til Tesla skyldes merket som sådan, eller om det er lojaliteten til elbilen som er utslagsgivende. Men vi må ta det for hva det oppgis som, og det er dermed bare fire merker som har mer lojale eiere enn Tesla.

Ingen andre rene elbilmerker er med i undersøkelsen. Derfor lar det seg ikke gjøre å trekke en egen konklusjon for elbilene.

Topp 5 for tilfredshet:

Plass i år Plass i fjor Merke
11Lexus
23Toyota
34BMW
45Mercedes
52Volvo

Topp 5 for lojalitet:

Plass i år Plass i fjor Merke
11Lexus
26Toyota
33Mercedes
45BMW
54Tesla

Lexus vant som sagt begge kategoriene. Se vår siste test av Lexus første elbil, UX 300e:

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.