Nio Phone

Bilprodusent lanserer egen telefon

Android-toppmodell myntet på Nio-eiere.

Foto: Nio
Foto: Nio Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap (fra 29 kroner) og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Kinesiske Nio kunne denne måneden presentere noe litt utenom det vanlige: en egen mobiltelefon som er ment å fungere i symbiose med bilen. Telefonen er foreløpig kun for det kinesiske markedet.

Nio Phone skal ha mer enn 30 bilrelaterte funksjoner som er kjapt tilgjengelige, blant annet mulighet for at eieren med et knappetrykk kan be bilen om å komme til seg. Den kan naturligvis også brukes som nøkkel og skal virke selv om eieren har gått helt tom for strøm på telefonen – i inntil 48 timer etterpå. Da via NFC-brikka.

Nio Phone har over 30 bilrelaterte funksjoner. Foto: Nio
Nio Phone har over 30 bilrelaterte funksjoner. Foto: Nio Vis mer

Ekstern skjerm

Legger du telefonen på ladeplata i baksetet i Nio ES8, vil mobilskjermen automatisk vise funksjoner for musikkontroll, klimaanlegg og den slags. Du kan også strømme skjermbildet til den store skjermen i bilen, for eksempel slik at du kan spille spill på den store skjermen når du står parkert. Nio Link-appen lar deg dessuten bruke kameraet i bilen om du deltar i en videokonferanse.

En artig funksjon på kameraet er en egen bilmodus, som lar deg ta bilde av bilen din der det etterpå ser ut som om den beveger seg i fart.

Toppmodell

Ellers er telefonen relativt godt spesifisert i forhold til konkurrerende Android-telefoner, med Snapdragon 8 Gen 2-prosessor (den samme som i Samsung S23-modellene), 6,81 tommers skjerm med 120 Hz oppfriskningsrate og tre kameraer på baksiden, med både ultravidvinkel og 2,8x optisk zoom.

Nio Phone selges i tre utgaver i Kina, der den rimeligste utgaven har 512 GB lagringsplass og 12 GB arbeidsminne. Den koster 9600 kroner. Med 1 TB/12 GB koster den 10.200 kroner og med 1 TB/16 GB er prisen rett over 11.000 kroner. Nio tar altså 600 kroner for å gå fra 512 GB til 1 TB lagringsplass, mens Apple tar 3.000 kroner for den samme oppgraderingen på sine nye iPhone 15 Pro-modeller.

Hvorvidt selskapet har ambisjoner om å selge denne til flere markeder vet vi ikke foreløpig. Kinesiske Xiaomi, som blant annet er godt kjent for både robotstøvsugere, treningsarmbånd, telefoner og andre duppeditter, har planene klare andre veien – å lansere en bil.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.