Bilsalget kraftig ned i EU

Bilsalget i EU falt med 14 prosent første halvår i år. Forsyningsmangel på databrikker har rammet produsentene, men usikre økonomiske utsikter er også en del av forklaringen

Foto: Kelly / Pexels.com
Foto: Kelly / Pexels.com Vis mer
Publisert

Få ferske Elbil24-saker rett i innboksen. Meld deg på vårt nyhetsbrev nå

(Elbil24):

Mangelen på databrikker har hindret bilproduksjonen, og salget av nye biler i EU har sunket til 4,6 millioner.

I Italia falt salget med 22,7 prosent. Mens det falt med 16,3 prosent i Frankrike og 11 prosent i Tyskland.

Skylder på brikkemangel og Ukraina-krigen

Det siste året har bilindustrien vært preget av mangel på databrikker, som kontrollerer mange bilsystemer. Nå ser databrikkesituasjonen ut til å ha blitt bedre, men europeiske bilprodusenter har også blitt rammet av den russiske invasjonen av Ukraina.

Krigen utløser økonomisk usikkerhet og har ført til økte priser. Dette kan hindre en bedring i bilsalget framover, ettersom mange forbrukere kutter ned på store utgifter.

Ser lys i tunnelen

Den siste tiden har tilgangen på databrikker bedret seg noe, og flere bilprodusenter sier de ser lys i tunnelen. Sist ute er Volkswagen, som sier at situasjonen framover ser lysere ut enn på lenge - men at markedet fortsatt har et godt stykke igjen til det friskmeldt.

Det kan du lese mer om i denne saken:

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.