Volvo EX90:

Blir IKKE ytterligere forsinket

OPPDATERT: Først ble produksjonen av Volvos elektriske flaggskip utsatt. Nå trodde mange at den ble utsatt igjen, men Volvo tilbakeviser at bilen er ytterligere forsinket.

Volvo er snart klare med den elektriske etterfølgeren til XC90. Bli med på forhåndstitt i videoen over! Video: Elbil24 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne saken er oppdatert etter publisering. Meldingene om at Volvo EX90 var nok et halvår forsinket tilbakevises av Volvo og ser ut til å ha vært basert på en misforståelse av toppsjef Jim Rowans uttalelser forleden dag. Elbil24 har korrigert artikkelen deretter.

(Elbil24): Mange har latt seg friste av Volvos kommende flaggskip – sjuseteren EX90, som vi først fikk en titt på i november i fjor. Samme dag åpnet Volvo ordrebøkene, og i Norge ble det forhåndssolgt flere eksemplarer enn i noe annet land. Ja, i noen markeder måtte Volvo faktisk lukke ordrebøkene på grunn av den store pågangen.

Da bilen ble lansert, var det allerede lang forventet leveringstid. Innledningsvis regnet Volvo med å kunne levere de første kundebilene i andre kvartal 2024.

Etterpå har Volvo vært nødt til å utsette produksjonen. Produkssjonstarten skulle egentlig være i år, men ble dyttet frem til første halvår i 2024.

Flere medier meldte denne uka at produksjonen ble ytterligere et halvår forsinket. Det tilbakevises av Volvo.

Må jobbe med LiDAR

Det er arbeidet med LiDAR-en som gjør at Volvo har sett seg nødt til å flytte produksjonen frem i tid.

Volvo er nemlig svært opptatte av å levere markedets sikreste bil når EX90 endelig slippes løs, og siden LiDAR-en er en svært viktig komponent til å oppnå akkurat det, er det viktig å være sikker på at den fungerer skikkelig.

I en investorsamtale på torsdag nevnte Volvo-sjef Jim Rowan at bilen ble seks måneder forsinket. Flere trodde da det var snakk om nye seks måneders forsinkelse, som Elbil24 også først gjenga.

– Vi koder mye av programvaren selv, og vi vil være sikre på at når vi for første gang integrerer LiDAR i sikkerhetssystemet vårt, så skal det fungere som det skal, sa Rowan ifølge Carbuzz.

Men Volvo tilbakeviser altså at EX90 blir ytterligere forsinket. Ifølge Postandcourier sier en talsperson for selskapet at bilen ikke forsinkes mer enn det som ble kommunisert i mai.

– Det er ingen videre forsinkelse utover det vi annonserte i pressemeldingen 11. mai. Vi er fortsatt i rute til å starte produksjonen første halvdel i 2024, sier talspersonen.

Senere til Europa

Volvo EX90 skal først lanseres i USA og Kina, der bilene også produseres, før den kommer til Europa. Da ser det fortsatt ut til at selskapet er i rute til å kunne levere biler i 2024.

Elbil24 beklager at vi først hadde feil informasjon.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.