BMW 7-serie

BMW avslører: Ny toppmodell blir elektrisk

Endelig blir BMWs flaggskip en elbil.

Den nye generasjon 7-serien blir tilgjengelig med fire drivlinjer: bensin, diesel, plug-in hybrid og ikke minst full­elektrisk. Foto: BMW
Den nye generasjon 7-serien blir tilgjengelig med fire drivlinjer: bensin, diesel, plug-in hybrid og ikke minst full­elektrisk. Foto: BMW Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO?

(Elbil24): Den nye, kommende BMW 7-serien vil bli tilgjengelig som elbil, og topp­modellen - versjonen med mest luksus og de heftigste kreftene - blir full­elektrisk.

Det sier BMW-direktør Oliver Zipse, ifølge Electrek.

7-serien blir sett på som BMWs flaggskip som fullstørrelse luksus-sedan. En ny generasjon biler skal ut på markedet de neste årene og Zipse bekrefter at de prioriterer en elektrisk topp­modell.

Neste år

- Jeg kan fortelle dere offisielt: Den nye generasjon 7-serien blir tilgjengelig med fire drivlinjer: bensin, diesel, plug-in hybrid og full­elektrisk, sier Zipse under presentasjonen av BMWs årsrapport.

- Alle fire utgaver vil bygges med samme arkitektur. Og topp­modellen blir den full­elektriske, legger Zipse til.

Det er forventet at avdukingen av den nye generasjon 7-serien vil skje neste år, men Elbil24 erfarer at elbil-versjonen neppe kommer før i 2023.

Lages i Kina

Zipse annonserte ikke i hvilke land 7-serien vil bli lansert.

Nylig bekreftet også BMW sin skepsis til elbil­markedet i USA da de droppet planene om å selge BMW iX3 på den andre siden av Atlanteren.

Den elektriske iX3-SUVen er først ut av BMW-modellene som nå skal produseres i Kina.

Den tyske bilprodusenten bekrefter at iX3 vil bli produsert i Kina i løpet av året og så eksportert til globale marked. Det samme gjelder BMWs flaggskip.

- 7-serien er blant modellene, uttaler Zipse.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.