BMW 7-serie

BMW avslører: Ny toppmodell blir elektrisk

Endelig blir BMWs flaggskip en elbil.

Den nye generasjon 7-serien blir tilgjengelig med fire drivlinjer: bensin, diesel, plug-in hybrid og ikke minst full­elektrisk. Foto: BMW
Den nye generasjon 7-serien blir tilgjengelig med fire drivlinjer: bensin, diesel, plug-in hybrid og ikke minst full­elektrisk. Foto: BMW Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO?

(Elbil24): Den nye, kommende BMW 7-serien vil bli tilgjengelig som elbil, og topp­modellen - versjonen med mest luksus og de heftigste kreftene - blir full­elektrisk.

Det sier BMW-direktør Oliver Zipse, ifølge Electrek.

7-serien blir sett på som BMWs flaggskip som fullstørrelse luksus-sedan. En ny generasjon biler skal ut på markedet de neste årene og Zipse bekrefter at de prioriterer en elektrisk topp­modell.

Neste år

- Jeg kan fortelle dere offisielt: Den nye generasjon 7-serien blir tilgjengelig med fire drivlinjer: bensin, diesel, plug-in hybrid og full­elektrisk, sier Zipse under presentasjonen av BMWs årsrapport.

- Alle fire utgaver vil bygges med samme arkitektur. Og topp­modellen blir den full­elektriske, legger Zipse til.

Det er forventet at avdukingen av den nye generasjon 7-serien vil skje neste år, men Elbil24 erfarer at elbil-versjonen neppe kommer før i 2023.

Lages i Kina

Zipse annonserte ikke i hvilke land 7-serien vil bli lansert.

Nylig bekreftet også BMW sin skepsis til elbil­markedet i USA da de droppet planene om å selge BMW iX3 på den andre siden av Atlanteren.

Den elektriske iX3-SUVen er først ut av BMW-modellene som nå skal produseres i Kina.

Den tyske bilprodusenten bekrefter at iX3 vil bli produsert i Kina i løpet av året og så eksportert til globale marked. Det samme gjelder BMWs flaggskip.

- 7-serien er blant modellene, uttaler Zipse.

Vi bryr oss om ditt personvern

elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer