BMW i7: Snart får Mercedes EQS skarp konkurranse

BMW tester ut det kommende elektriske flaggskipet i7 under tøffe vinterforhold i Arjeplog.

BMW i7: Fortsatt prototype og delvis kamuflert, men slektskapet til den utgående 7-serien er tydelig. Foto: BMW
BMW i7: Fortsatt prototype og delvis kamuflert, men slektskapet til den utgående 7-serien er tydelig. Foto: BMW Vis mer
Publisert

(Elbil24): De omtaler den som verdens første helelektriske luksussedan, noe som må svi i ørene til erkerival Mercedes-Benz. Men BMW utdyper at det kommende flaggskipet i7 er den første som har den klassiske sedan-designen.

Sportslig, luksuriøs og romslig

Vi skal spare oss fra å ta stilling til den påstanden, men kan i hvert fall bekrefte at det velkjente designspråket til BMW ser ut til å være godt ivaretatt på prototypen av i7, som akkurat nå gjennomgår tøffe tester i Arjeplog i Nord-Sverige.

Bilen er én av to nye helelektriske biler fra selskapet, som foreløpig er annonsert med planlagt lansering i løpet av 2022. Den andre er den kompakte crossoveren iX1.

Fortsetter etter bildekarusellen

Det er altså den klassiske 7-serien som her blir elektrifisert. Det er med andre ord snakk om en stor og luksuriøs sedan, og vi har fått bekreftet fra BMW at den bygger på samme femte generasjon eDrive-teknologi som man blant annet finner i helt nye BMW iX - som vi har sagt vår mening om i denne testen:

7-serien vil også komme med andre drivlinjer, men disse blir neppe særlig interessante for det norske markedet. BMW lover uansett at den helelektriske versjonen skal by på samme opplevelse hva angår sportslighet og komfortorienterte kjøreegenskaper, og naturligvis romslighet, som de andre.

Kommunikasjonsdirektør i BMW Norge AS, Marius Tegneby, forteller hva de forventer av nye iX og i4, samt veien videre mot 2025 - inkludert deres neste tre elbiler. Vis mer

Mye hemmelig - foreløpig

BMW sier foreløpig lite om de tekniske egenskapene, men letter litt på sløret hva angår forbruk: Prognosene så langt indikerer mellom 19,5 til 22,5 kWh pr 100 kilometer, målt etter WLTP-standarden.

Det er i så fall sammenlignbart med det du kan forvente av Mercedes-Benz EQS, som i skrivende stund er den mest åpenbare konkurrenten - og som kan by på en rekkevidde på opptil 77 mil. Det er ingen grunn til å tro at BMW sikter på å være særlig dårligere på det punktet.

Det er en prototype som nå kjøres gjennom vintertester, og den er delvis kamuflert. Samtidig er det såpass tett opp mot forventet produksjonsstart, at den endelige utgaven designmessig neppe kommer til å avvike ekstremt mye fra denne. Slektskapet til den utgående 7-serien virker å være ganske så tydelig.

Vi kommer naturligvis tilbake med flere detaljer om i7 så snart vi får dem.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.