Vi har sett:

BMW iX allerede i Norge

Bilen kommer først mot slutten av året, men ruller allerede på norske skilter.

STORFINT BESØK: Den første BMW iX har fått norske skilter, og er på filmoppdrag i hovedstaden, tett ledet av en BMW X7. Foto: Jan Thoresen
STORFINT BESØK: Den første BMW iX har fått norske skilter, og er på filmoppdrag i hovedstaden, tett ledet av en BMW X7. Foto: Jan Thoresen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): En spasertur i hovedstaden kan avsløre så mye rart. Denne gangen på fire hjul, produsert av BMW. For i kvartalet mellom Operahuset og det nye Munch-museet oppdaget ansvarlig redaktør i Elbil24 to blanke doninger, der den bakerste vakte mest oppsikt.

Der stod BMW iX, og det med norske skilter.

En rask sjekk av registreringsstatistikken avslørte raskt at det nå i september er blitt registrert ett eksemplar, den første i sitt slag her til lands. Og dette bare to dager før Elbil24 deltar på den internasjonale lanseringen i München.

- Vi får et knippe interne biler en liten stund før lanseringen i november. Dette er den første og foreløpig eneste BMW iX’en her til lands, men den får snart selskap av flere, forteller Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør i BMW Norge AS.

iX: Bilen er en elektrisk SUV, på størrelse med X5. Foto: Jan Thoresen
iX: Bilen er en elektrisk SUV, på størrelse med X5. Foto: Jan Thoresen Vis mer

- Vi benytter nå bilen til diverse egne tester og aktiviteter, noe som gir oss nyttig erfaring før vi begynner lanseringen, fortsetter han.

Men dette er ikke første gangen iX er på besøk. I sommer ble en rød bil sendt rundt på noen utvalgte lokasjoner for å vises frem til forhandlerne, samt noen early-birds på reservasjonslistene.

Elbil24 var dengang på plass og fikk en kortere seanse med bilen, men denne gangen ruller altså bilen for egen maskin. Men hvorfor?

- Akkurat nå gjør vi video og foto som skal brukes internasjonalt i ulike kanaler. Vi er klar over at det er vanskelig å gjemme seg rundt om i Oslo og på Østlandet, så de som har fått øye bilen får gjerne se på det som en hyggelig smakebit, sier Tegneby med et smil om munnen.

At den skaper oppmerksomhet er ikke uventet, for SUV'en iX er sammen med kommende i4 to brennhete nye elbiler som kommer på markedet mot slutten av året. Det gikk heller ikke lang tid før nyheten om bilene spredde seg som ild i tørt gress på Facebook-grupper der BMW iX er et hett tema. Om to-tre måneder rulles de første bilene ut til lykkelige eiere.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.