Her er BMW iX1

BMW letter på sløret: Her er vår neste elektriske SUV

Åpner for bestilling allerede i sommer.

KOMPAKT EL-SUV: BMW iX1 kommer med drift på fire hjul og kan fort vise seg å bli en stor suksess i Norge. Bildene i saken er tatt under uttesting av bilen i Nord-Sverige i vinter. Foto: BMW.
KOMPAKT EL-SUV: BMW iX1 kommer med drift på fire hjul og kan fort vise seg å bli en stor suksess i Norge. Bildene i saken er tatt under uttesting av bilen i Nord-Sverige i vinter. Foto: BMW. Vis mer
Publisert

Få ferske Elbil24-saker rett i innboksen. Meld deg på vårt nyhetsbrev nå

(Elbil24): BMW opplever stor suksess med sine nye elektriske modeller BMW i4 og BMW iX - og begge biler er det for øyeblikket lange ventelister på. I tillegg er det aktuelle med tohjulstrekkeren iX3, for ikke å glemme klassikeren i3, som fortsatt produseres et par måneder til.

Samtidig planlegger det tyske premiummerket lansering av flere nye modeller i tiden som kommer, ikke minst er spenningen stor knyttet til det nye flaggskipet i7.

Kompakt el-SUV på vei

Men det meste dreier seg om elektriske SUV-er for tiden, og senere i år lanseres tredje generasjon X1. For første gang kommer denne i helelektrisk utgave, og den får navnet iX1.

Den kompakte elbilen blir dermed den tredje elektriske SUV-en fra BMW, som størrelsmessig legger seg under iX og iX3.

Men i motsetning til iX3 vil iX1 komme med drift på fire hjul. Dette er noe som er svært etterspurt i Norge, og dermed skulle det ikke overraske oss mye om det er duket for nok en suksess for BMW her til lands.

Foreløpig er ikke BMW veldig meddelsom om detaljene, men antyder at bilen vil få en rekkefølge på mellom 413 og 438 km, og forbruk på 17,3 til 18,5 kWh. De har også publisert en rekke bilder av bilen, vel å merke lakkert i kamuflasjefarger, tatt på BMW Group sitt vintertestsenter utenfor Arjeplog i Nord-Sverige i vinter:

Alle bilder: BMW

Vi regner imidlertid med at flere detaljer kommer på plass ganske snart, for det er ikke lenge før BMW åpner for bestilling av nyheten.

Snart tilgjengelig for bestilling

- Produksjonen av BMW iX1 begynner på senhøsten i år, men norske forhandlere vil åpne for bestilling i sommer – før sommersolverv (21. juni, red.anm). Flere detaljer vil snart bli kjent, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge.

Det er imidlertid lite som tyder på at de første bilene vil komme til landet i løpet av året.

- Vi vet det er stor interesse for vår neste elektriske modell og forventer derfor også svært stor pågang. Vi ønsker derfor også å være tydelige på, at slik verden nå ser ut, så vil levering fortrinnsvis skje først fra 2023, avslutter Tegneby.

Elbil24 kommer med flere detaljer om iX1 så snart vi får vite mer.

Mer om

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.