BMW iX og BMW i4:

BMW må stoppe utleveringer midt i moms-innspurten

En motorfeil tvinger BMW til å stoppe utleveringer av populære elbiler kun tre uker før momsen inntreffer.

BMW iX er i skrivende stund på fjerdeplass på salgslista i 2022 med over 5300 registrerte biler. Foto: Fred Magne Skillebæk.
BMW iX er i skrivende stund på fjerdeplass på salgslista i 2022 med over 5300 registrerte biler. Foto: Fred Magne Skillebæk. Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): De siste dagene har flere kjøpere av BMW iX og i4 mottatt den tunge beskjeden om at deres leveringsklare biler likevel ikke kan leveres. En feil med motoren stikker kjepper i hjulene for BMW og kjøperne.

- En kvalitetskontroll har avdekket at det kan oppstå slitasje og skader på et hjullager i den elektriske motoren som benyttes i flere av våre elbiler, deriblant BMW iX og BMW i4. Dette skyldes en produksjonsfeil, sier kommunikasjonsdirektør Marius Tegneby til Elbil24.

Tegneby presiserer at feilen gjelder langt fra alle biler, men at omtrent en fjerdedel av bilene BMW hadde planer om å levere ut i desember, er rammet. Bilnytt omtalte saken først.

- Det er BMWs internasjonale retningslinjer å ikke utlevere nye eller brukte biler med mulige kjente feil til kunder, sier Tegneby.

Klargjør bilene som planlagt

Utleveringsstoppet har naturligvis ikke blitt mottatt positivt av ventende kunder, men heldigvis for kundene har BMW og deres forhandlere besluttet å fortsette med å registrere bilene på ny eier.

Dette er gode nyheter for kundene, ettersom registrering av bilene etter nyttår vil gi vesentlige avgiftsøkninger. Da innføres etter planen moms og vektavgift på nye elbiler.

- Inntil videre fortsetter logistikk og klargjøring på de nevnte bilene som planlagt. Kunder som allerede har mottatt en bil som kan være rammet av samme feil, vil bli kontaktet av oss for videre oppfølging, sier Tengeby.

BMW forventer ingen form for fare knyttet til bruk av bilene og er heller ikke kjent med ulykker som følge av motorfeilen.

Ulyd fra drivlinjen

- Det er klart vi forstår at dette ikke er beskjeden våre kunder ønsker å få nå, da flere allerede har ventet lenge på sin nye bil, sier Tegneby.

Kommunikasjonsdirektør Marius Tegneby i BMW Group Norge. Foto: Kristin Svorte.
Kommunikasjonsdirektør Marius Tegneby i BMW Group Norge. Foto: Kristin Svorte. Vis mer

Det er naturlig at eiere av i4 og iX, som allerede har tatt i bruk sin nye bil, frykter å bli rammet av feilen. Tegneby forsikrer at berørte kunder vil bli oppsøkt. Om du oppdager feilen før den tid, vil det skje på denne måten:

- Feilen vil oppleves som en ulyd fra drivlinjen, før sjåføren blir varslet med en feilmelding i bilens kontrolldisplay. Deretter blir du bedt om å kontakte vår veihjelpstjeneste, sier Tegneby.

Populær luksus-SUV

På spørsmål om når vi kan forvente ny informasjon i saken, svarer kommunikasjonsdirektøren i BMW at de tar sikte på å dele en ny oppdatering mot slutten av uka.

BMW har gjort stor suksess med i4 og iX i Norge og iX er i skrivende stund på en fjerdeplass på lista over de mest registrerte elbilene her til lands i 2022.

Med over 5300 eksemplarer registrert er det kun Tesla Model Y, VW ID.4 og Skoda Enyaq som overgår BMWs luksus-SUV. BMW i4 har til sammenlikning blitt registrert i om lag 2500 eksemplarer.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.