Tesla senker prisene

- Bruktmarkedet vil kollapse etter Teslas priskutt

Investeringsdirektør Robert Næss i Nordea omtaler Teslas prisgrep som dramatisk. Han tror de rimeligere bilene vil gjøre det mye vanskeligere for andre å selge.

Teslas kraftige priskutt vil få konsekvenser for bruktmarkedet, mener investeringsdirektør Robert Næss i Nordea. Her ser du en Model Y og en Model 3 - to biler som nå har blitt betydelig billigere. Foto: Steinar André Danielsen.
Teslas kraftige priskutt vil få konsekvenser for bruktmarkedet, mener investeringsdirektør Robert Næss i Nordea. Her ser du en Model Y og en Model 3 - to biler som nå har blitt betydelig billigere. Foto: Steinar André Danielsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Fredag ble det kjent at Tesla kutter kraftig i prisen på sine populære elbiler.

Endringen i pris er så markant at det vil sende sjokkbølger i bruktbilmarkedet, mener investeringsdirektør Robert Næss i Nordea.

Næss er klar på at han venter en betydelig nedgang i bruktprisene for de aller fleste elbiler etter priskuttet. Også selgere av brukte Model Y-er må sette ned prisene, ifølge investeringsdirektøren.

- Det kommer til å gi en kollaps i bruktmarkedet siden alle de 512 brukte på Finn er priset langt høyere enn dette, skriver Næss på Twitter.

Hva gjør konkurrentene?

Han tror Teslas konkurrenter blir nødt til å se seg selv i speilet nå. Å justere prisene kan bli en nødvendighet.

Til Bergensavisen kaller han Tesla-priskuttet dramatisk.

- Det kan få konsekvenser for konkurrentene. Det er en stor risiko for at andre bilfabrikanter må sette ned prisene for å kunne konkurrere mot Tesla. De som er i samme segmentet, har egentlig ikke mye valg, sier Næss.

  • Tesla Model S Plaid imponerer stort:

Ned inntil 120.000 kroner

Tesla Model Y ble 2022s soleklart mest registrerte bil i Norge. Tar vi en titt på den billigste utgaven av Model Y - Standard Range med bakhjulsdrift - ser vi at den nå er nedjustert fra 519.990 kroner til 399.990 kroner.

Det betyr at bilen er nedjustert 120.000 kroner. I tillegg kommer riktignok vektavgift, levering og vrakpant, men priskuttet er likevel massivt.

Også de to andre utgavene av Model Y, som strengt tatt er mer populære, har blitt vesentlig billigere. Long Range-versjonen er satt ned fra 559.990 til 469.990 kroner. Også her kommer vektavgift og vrakpant i tillegg, men prisjusteringen gjør at man knapt trenger å betale moms for bilen.

Innstegsprisen for Model Y Performance er satt ned fra 599.990 kroner til 544.990 kroner.

Også utgavene av Model 3 har fått nye priser:

  • Model 3 RWD: 369.990 kr (før: 409.990)
  • Model 3 long range: 459.990 kr (før: 494.990)
  • Model 3 performance: 524.990 kr (før: 534.990)

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.