Ny konseptbil fra VW:

Buggy'en gjenopplives

Hadde du lyst på en VW Dune Buggy på 70-tallet? Nå får du kanskje en ny mulighet!

"NY" DUNE BUGGY: I mars vises VW nye konseptbil Beach Buggy frem. Bilen er en gjenoppliving av 60 og 70-tallets klassiker. Foto: VW
"NY" DUNE BUGGY: I mars vises VW nye konseptbil Beach Buggy frem. Bilen er en gjenoppliving av 60 og 70-tallets klassiker. Foto: VW Vis mer
Publisert

(Elbil24):

Om en drøy måned er det duket for Geneva Motor Show, og allerede er det hintet om flere lanseringer av nye modeller. Blant annet skal Aston Martins nyeste el-beist Rapide E etter sigende bli vist for første gang, og Mercedes-Benz skal vise en EQ-versjon av sin nye V-klasse.

Likevel er det en annen nyhet vi gleder oss veldig til, nemlig den splitter nye elektriske Beach Buggy fra VW.

Nei, kanskje ikke den mest praktiske bilen for norsk vinterføre, men du verden så morsom!

Gammel klassiker

Bilen er gjenopplivning av Dune Buggy'n som hadde sin storhetstid i California på 60 og 70-tallet.

Det nærmeste vi har vært den originale det siste tiåret var en Boble kabriolet, som så kom på markedet for 3 år siden. Denne med navnet Beetle Dune, selv om den kanskje minnet lite om Dune Buggy'en i sin storhetstid. Denne er også tatt ut av produksjon igjen, så den helt store interessen var det kanskje ikke.

DEN ORIGINALE: Slik så Buggy'en ut i sin storhetstid på 60 og 70-tallet. Foto: Wikimedia Commons
DEN ORIGINALE: Slik så Buggy'en ut i sin storhetstid på 60 og 70-tallet. Foto: Wikimedia Commons Vis mer

Om den nye treffer spikeren på hodet, skal vi ikke forskuttere, men den er i alle fall likere den originale enn noe vi har sett så langt.

Den nye versjonen er, som hippietidas favoritt, bygget på understellet til den folkekjære Bobla.

Framtidas Buggy?

Fra bildene ser vi en hakket mer futuristisk versjon, med store terrengdekk og nymotens linjer.

Bilen er bygget på Volkswagens helelektriske plattform MEB, en plattform laget for elektriske biler, som også skal brukes i kommende modeller fra merkene Skoda, Audi, Seat og selvsagt VW.

ÅPEN: Den nye versjonen har, som den originale, ingen faste dører eller tak. Foto: VW
ÅPEN: Den nye versjonen har, som den originale, ingen faste dører eller tak. Foto: VW Vis mer

Som for den originale Dune Buggy'en, har heller ikke den nye versjonen fast tak eller konvensjonelle dører. I så måte er den definitivt en nisjebil.

– "En Beach Buggy er mer enn en bil, det er en livsstil på fire hjul. Denne nye elektriske konseptbilen viser hvordan en moderne tolkning av en klassiker kan se ut og hvilke følelsesmessige bånd elektrisk mobilitet kan skape", sier Klaus Bischoff, Volkswagens designsjef.

Bilen vises i Genève som en konseptbil, og det er foreløpig uklart om den noen gang vil komme i produksjon. Men hvis den gjør det, vil undertegnede garantert står langt framme i køen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.