YangWang U8

BYD lanserer elektrisk luksus-SUV

Kan kjøres gjennom høyt vann, får fire el-motorer og skal klare 0-100 på tre sekunder.

HARDHAUS: BYDs Yangwang U8 klarer seg fint i det våte element, som du kan se i videoen over. Video: BYD Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Toyota har Lexus,

Hyundai har Genesis, Nissan har Infiniti, og nå får BYD også sitt eget premium-merke: YangWang. Og BYD er ikke noen hvemsomhelst på elbilmarkedet: I skrivende stund er de faktisk den aktøren som produserer flest elbiler i verden.

BYD sitter også på batteriteknologien Blade, som er ettertraktet i markedet. Det byr blant annet på bedre energitetthet, lavere vekt og bedre brannsikkerhet enn de fleste konkurrentene, og på kundelisten finner vi blant andre Tesla.

Eget premium-merke, to nye modeller

Derfor vekker det oppsikt at BYD nå lanserer sitt eget premiummerke, og foreløpig er det annonsert to biler under YangWang-merket. Den ene er kanskje mer interessant for det norske markedet enn den andre. Det er snakk om en svær elektrisk SUV med fire elmotorer og mer enn 1100 hestekrefter.

Modellen får navnet U8, og skal måle 5,3 meter i lengden og en akselavstand på 3 meter. Og dette er en bil som skal tåle svært røffe forhold. Takket være en vanntett konstruksjon skal den blant annet fint kunne krysse elveleier og andre våte elementer der vanlige biler må melde pass. Det kan du se i videoen øverst.

Punktering skal heller ikke være noen utfordring, for bilen skal fint kunne kjøres videre på «flatt» hjul. Hva dette innebærer i praksis, har ikke BYD foreløpig gått i detalj på - men at det er snakk om et spesialdekk, bør ikke komme som noen overraskelse på noen.

Yangwang U9. Foto: BYD

Sikter seg inn mot luksus-segmentet

Utover dette er det ikke veldig mye informasjon som er offentliggjort, annet enn at prisen blir høy; rundt én million Yuan for det kinesiske markedet tilsvarer 1.460.000 norske kroner - før avgifter - hvis U8 i det hele tatt kommer til Norge.

Med moms og vektavgift vil man fort nærme seg 2 millioner kroner for YangWang U8.

Elektrisk supersportsbil

Den andre modellen under Yangwang-merket har fått navnet U9, og er en elektrisk supersportsbil. Også denne har fire elmotorer, total ytelse er 1288 hestekrefter og en akselerasjon fra 0-100 på kun 2 sekunder. Det er 0,1 sekunder raskere enn Tesla Model S Plaid.

Også denne vil få omtrent samme startpris i Kina, altså rundt én million yuan.

Yangwang U9. Foto: BYD
Yangwang U9. Foto: BYD Vis mer

Mer informasjon om bilene og tilgjengelighet er ventet senere i vinter. Vi har foreløpig ikke fått noen indikasjoner på at bilene kommer til Norge, så det må vi komme tilbake til. Her vil den eventuelt møte sterk konkurranse fra kommende Mercedes-Benz EQG og fremtidige nullutslippsutgaver av Land Rover, blant andre.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.