BYD Tang får sju seter som standard

Flere detaljer om 2021-modellen klare.

STOR EL-SUV: BYD Tang tar opp konkurransen blant annet mot Audi e-tron, som ble Norges mest solgte bil i 2020. Foto: Fred Magne Skillebæk
STOR EL-SUV: BYD Tang tar opp konkurransen blant annet mot Audi e-tron, som ble Norges mest solgte bil i 2020. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO? Det gir tilgang til de beste sakene, og en rekke gode medlemsfordeler.

(Elbil24): Vi har tidligere omtalt BYD Tang som en av de mest spennende nye elbilene fra Kina i 2021. Bilen kommer til Norge på sensommeren, og importør RSA har oppdatert spesifikasjonslisten med nye detaljer som ikke var klare ved lanseringen.

Den viktigste nyheten er at firehjulstrekkeren får sju seter som standard i Norge.

- Før vi har startet lanseringsaktiviteter har vi allerede forhåndsolgt omkring 400 biler, og nå med sju seter som standard er vi enda mer overbevist om at dette er den perfekte elektriske SUV-en for det norske elbil-markedet, sier Simen Wøien Christensen, salgssjef i BYD Norge.

Stor og luksuriøs

Dette er en stor bil med sine lengde på 487, bredde på 195 og høyde på 172,5 centimeter. Dermed er den på størrelse med en Audi e-tron, og kommer til å konkurrere i samme segment som den, samt Mercedes-Benz EQC, Jaguar iPace og Tesla Model X.

HØYREIST SUV: En ting er at bilen i seg selv er høy, men også lastekarmen er uvanlig høy. Foto: BYD
HØYREIST SUV: En ting er at bilen i seg selv er høy, men også lastekarmen er uvanlig høy. Foto: BYD Vis mer

Vi fikk se og kjenne på bilen i sommer, og vurderte allerede den gang den opplevde kvalitetsfølelsen som stor. Nå er den tilsynelatende hevet enda et par hakk, med blant annet brune skinnseter og større skjerm i midtkonsollen.

Den kommer ellers med det meste man kan forvente av en bil i premium-segmentet. Her får du blant annet 8-veisjusterbart førersete (4-veis for passasjer), panorama glasstak, 15,6 tommer dreibar berøringsskjerm, 360 graders parkeringskamera, fjernstyrt parkering, trådløs lading av mobiler, og justerbar led-belysning i kupeen.

LUKSUS: Seter og instrumentpaneler vitner om at kineserne sikter inn mot et kresent publikum. Spesielt førstnevnte er vesentlig oppgradert fra utgaven vi stiftet bekjentskap med i sommer, men også skjermen i midtkonsollen har vokst. Foto: BYD
LUKSUS: Seter og instrumentpaneler vitner om at kineserne sikter inn mot et kresent publikum. Spesielt førstnevnte er vesentlig oppgradert fra utgaven vi stiftet bekjentskap med i sommer, men også skjermen i midtkonsollen har vokst. Foto: BYD Vis mer

På sikkerhetssiden kan den skilte med 15 aktive og passive sikkerhetssystemer, med blant annet adaptiv cruise-kontroll, blindsone- og filskiftevarsel, kollisjonsvarsel, parkeringssensor foran og bak, trafikkskiltgjenkjenning og automatisk nødbrems.

Potente ytelser

Bilen har drift på alle fire hjul, og motoren byr på anstendige 509 hestekrefter ved maksimalt dreiemoment på 660 NM. Den tunge bilen på 2295 kilo skal dermed være i stand til å flytte seg fra 0-100 kilometer i timen på respektable 4,6 sekunder. Makshastigheten oppgis til 180 kilometer i timen.

Tang kommer også med mulighet for henger, med vekt på inntil 1410 kilo. Det skal også være mulig med taklast, men her har vi foreløpig ikke fått oppgitt maksvekt.

Du finner flere tekniske egenskaper i tabellen nederst.

Ny batteriteknologi

Det mest interessante ved bilen er kanskje batteriet. BYD er en av verdens største produsenter av batterier generelt, og Blade-batteriet i BYD Tang skal være nær 100 prosent brannsikkert.

Det skal samtidig være langt lettere og ha høyere energitetthet enn batterier vi kjenner fra markedet i dag. Dette som en følge av at det er pakket rett i batteripakken (cell-to-pack) i stedet for flere moduler, som deretter er pakket i batteripakken (cell-to-module). I tillegg skal batteriet være mer miljøvennlig - da det blant annet er kjemisk fritt for kobolt.

Les mer om batteriet og teknologien her:

Brutto batterikapasitet er på 86,4 kWh, og heldigvis kan det lades raskere enn vi fikk oppgitt ved lanseringen i sommer, 110 kW for å være nøyaktig (DC) og 7 kW på hjemmeladere (AC).

Rekkevidden er et punkt som opptar mange, og RSA oppgir den til 505 kilometer etter NEDC-standarden. Det skal ikke ha blitt gjennomført noe offisiell WLTP-målinger ennå, som vi kjenner som mer realistiske. Uten at vi kan si noe sikkert, er det etter vår erfaring ikke usannsynlig at denne vil ligge et sted mellom 400 og 450 kilometer.

Har du lurt på hva som skjer når du trekker i det elektriske håndbrekket? Sjekk videoen over. Vis mer

Kun full pakke i Norge

Bilen kommer i seks forskjellige farger, hvorav to metallic-varianter krever tillegg i prisen. Alle biler som selges i Norge vil komme med en såkalt «executive pack» som inneholder en rekke tilleggselementer som på papiret gjør Tang godt skodd mot konkurrentene. Prisen er satt til 599.900 kroner før eventuell metallic lakk.

Nybilgarantien er satt til fem år / 100.000 kilometer, mens batteriet har fått åtte års garanti eller inntil 160.000 kilometer. RSA kan fortelle at alle biler som selges i Norge, leveres med Tectyl-understellsbehandling uten tillegg i prisen.

Vi kommer selvsagt tilbake med flere detaljer så snart vi får testet bilen. De første eksemplarene er ventet til landet på ettersommeren.

BYD Tang 2021

Motor/DrivhjulElektrisk
Maks power380 kW / 509 HK
Maks dreiemoment660 NM
-
Drivhjul
Akelerasjon (0-100 km/t)4,6 sekunder
Maks hastighet180 km/t
-
Batteri
BattertypeBlade
Batterikapasitet86,4 kWh
Energitetthet166 (Wh/kg)
AC lading (kW)7 kW
DC lading (kW)110 kW
CCS hurtigladingS
Temperaturstyring på batterietKjøling og oppvarming (PTC)
-
Vekt
Egenvekt (kg)2295 kg
Totalvekt (kg)2820 kg
Hengervekt (kg)1410 kg
-
Forbruk/rekkevidde
Rekkevidde NEDC505 km
Rekkevidde WLTPIkke testet ennå
-
Eksteriør dimensjoner (mm)
Lengde4870
Bredde1950
Høyde1725
Akselavstand2820
Bakkeklaring190
-
Pris, inkludert executive pack599.900 kroner
Exetutive pack22" felg, panorama soltak, elektriske justerbare seter, skinninteriør, ventilerte seter, ambiente lys, 360 graders kamera, oppvarmet ratt, trådløs mobillading, brembo bremser, elektrisk bakluke (totalverdi 92.500 kroner)
Tillegg for metallic lakk/fargetillegg T34000 kroner
Tillegg for metallic lakk/fargevalg Tang8900 kroner
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.