BYD

BYD vokser fort: - Nå kommer deres første fabrikk i Europa

Solgte over 150.000 elbiler i oktober.

BYD vokser seg stadig større og flere modeller har etablert seg i Norge. Deriblant sedanen Han, som lover luksus til folk flest. Foto: Steinar André Danielsen.
BYD vokser seg stadig større og flere modeller har etablert seg i Norge. Deriblant sedanen Han, som lover luksus til folk flest. Foto: Steinar André Danielsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap (fra 29 kroner) og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Den kinesiske bilprodusenten BYD er etablert i Norge med flere elbilmodeller, og i skrivende stund er det registrert nesten 5400 eksemplarer her til lands.

Mest populær har den store SUV-en Tang vært - en 7-seter som gir stor plass, høy komfort og god verdi for pengene.

Da Elbil24 lot BYD Tang få bryne seg på Hongqi E-HS9 og Nio ES8 i en trippeltest, var det Tang som gikk seirende ut:

Vil vokse fort

I ettertid har også sedanen Han, som lover luksus til folk flest, og kompbaktbilen Atto 3 rullet inn over norskegrensa. Sistnevnte ble omtalt som «blant årets mest spennende nyheter» da den var klar for Norge.

Snart kommer flere modeller til Norge. Forhåpentligvis gjelder det BYD Segull, en modell som er «så billig at Elbil24 måtte sjekke prisen to ganger».

Det er med andre ord mye spennende med BYD, og de har store planer om å vokse raskt i Europa. Ifølge tyske Frankfurter Allegemeine Zeitung har BYDs ledelse besluttet å bygge sin egen fabrikk i Europa, og Ungarn er deres foretrukne valg av land. Videre skriver den tyske avisen at BYD trolig legger frem planene innen utgangen av året.

Fabrikk i Europa

BYD selger enormt med biler i det kinesiske markedet, men det er ikke kjent hvilken årlig kapasitet den planlagte europeiske fabrikken kan levere. Det snakkes imidlertid om et sekssifret antall.

At fabrikken legges til Ungarn er ikke bekreftet, men det er ikke vanskelig å forstå hvorfor Ungarn omtales som favoritt. De senere årene har flere kinesiske elbil- og batteriprodusenter sett hit.

Nio bygger sine europeiske batteribytte-stasjoner i Ungarn, mens CATL, som er verdens største elbilbatteri-produsent, bygger batterifabrikk i landet.

Meldingene om en BYD-fabrikk i Ungarn kommer et knapt år etter at BYD-sjef Stella Li fortalte om planene om én - og kanskje to - fabrikker i Europa, skriver svenske Elbilen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.