- Bytt til el snarest mulig!

Lan Marie Berg og MDG advarer: Nå blir det dyrt med fossilbil i Oslo!

BYTT NÅ: Lan Marie Berg og MDG vil ha bort bensin- og dieselbiler fra hovedstaden snarest mulig. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BYTT NÅ: Lan Marie Berg og MDG vil ha bort bensin- og dieselbiler fra hovedstaden snarest mulig. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO? Det gir tilgang til de beste sakene og en rekke gode medlemsfordeler.

(Elbil24): Lan Marie Berg og Miljøpartiet De Grønne advarer om at det blir dyrere og vanskeligere å kjøre fossilbil i Oslo de kommende årene. Frp er kritisk.

Lan, som er miljø- og samferdselsbyråd i hovedstaden, oppfordrer Oslo-folk til å selge eller bytte ut bensin- og dieselbiler snarest mulig, både av hensyn til klimaet og egen økonomi, skriver Aftenposten.

– I dag koster det mer å ta bussen enn å kjøre gjennom bompengeringen. Derfor må det bli dyrere å kjøre i bomringen. Det aller beste er å kjøre kollektivt, bruke sykkel eller gange. Det skal vi gjøre billigere, bedre og lettere, sier hun.

Oslos klimastrategi er å gjøre hovedstaden til en nullutslippsby innen 2030, noe som innebærer at byen skal være fri for klimagassutslipp og bensin- og dieseldrevne biler.

Nylig åpnet regjeringen for at Oslo og Bergen kan innføre utslippsfrie soner. I Oslo vil sentrum fra Aker Brygge til og med Tøyen, Grønland og Vaterland i øst blir berørt. Målet er at første sone skal være på plass i 2023.

Fremskrittspartiet er kritisk til uttalelsene til Miljøpartiet De Grønne.

– Dette er galskap satt i system; å nekte folk å kjøre i soner i Oslo og ønske 100 kroner høyere bompenger for bensin og dieselbil. Alt tyder også på at man vil bilen til livs generelt, og de kommer ikke til å ha skrupler med å øke for elbiler når den tid kommer. Både bensin-, diesel- og elbilister kan vente seg en forferdelig «grønn» mandag hvis MDG får fortsette hjemme alene-festen, sier Frps samferdselspolitiske talsperson Bård Hoksrud til NTB.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.