Nio med 3. generasjons batteribyttestasjon:

Bytter batteriet på under fire minutter

Nå blir Nios batteribyttestasjoner raskere.

Her ser du hvordan det fungerer når du ankommer en av Nios batteribyttestasjoner. Video: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap (fra 29 kroner) og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Nio er det eneste merket på det norske markedet som tilbyr kundene å kjøpe bilene uten batteri og i stedet inngå en leieavtale på batteriet.

Foreløpig er leieavtalen tilgjengelig i to varianter: 75 kWh batteri (1400 kr/måned) og 100 kWh batteri (2000 kr/måned), mens selskapet lenge har lovet at et tredje alternativ (150 kWh) er på vei.

Med i avtalen følger to batteribytter på Nios batteribyttestasjoner, eller 200 kWh lynlading hver måned.

Versjon 3

I Norge finner du fem slike byttestasjoner, mens det totalt i Europa er 25 av dem.

Nå har Nio åpnet en ny byttestasjon i Stockholm, som er den første versjon 3-varianten. Denne skal ha 30 prosent høyere kapasitet enn den gjeldende utgaven og kan ifølge Nio gjennomføre mer enn 400 batteribytter hver dag.

Batteribyttet går også 20 prosent raskere for seg, som da skal gjøre at det tar snaue fire minutter å bytte batteri. Batteribyttestasjonen er produsert i Europa – nærmere bestemt i Ungarn.

Til Norge i år?

Espen Byrjall, ansvarlig for Power i NIO Norge, vil ikke si når vi kan se vår første Power Swap 3.0 stasjon i Europa, men utelukker ikke at det kan skje allerede i løpet av 2023:

— Dette er en stor milepæl for oss. Dette forenkler logistikken og korter ned leveringstiden på stasjoner betraktelig. I tillegg er de nye stasjonene dimensjonert for fremtiden. Forhåpentligvis vil vi se den første i Norge i løpet av 2023, men det avhenger litt av beslutningstakerne i kommunene.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.