LFP

Bytter batteritype i elbilene: - Eksepsjonelt holdbare

De nye batteriene skal blant annet være billigere å produsere, vare lengre og by på raskere lading.

KRASJTESTET: Euro NCAP har kjørt Ford Mustang Mach-E gjennom sine tøffe kollisjonstester. Se hvordan det gikk i videoen. Video: Euro NCAP Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): I løpet av året skal Ford introdusere såkalte LFP-batterier i enkelte utgaver av SUV-en Mustang Mach-E. De nye batteriene skal være eksepsjonelt holdbare, lade raskere enn de tradisjonelle NMC-batteriene.

Dessuten inneholder de færre av råvarene som er dyre og høyt etterspurte, deriblant nikkel og kobolt, skriver bilprodusenten i en pressemelding.

Skal få ned ventetiden

Selskapet opplever stor etterspørsel etter nevnte Mach-E, og ventelisten på den elektriske pickup-en F-150 Lightning er svært lang. Introduksjonen av LFP-batteriene vil kutte ventelisten kraftig, hevder selskapet.

Mens enkelte utgaver av Mustang Mach-E vil bli utstyrt med LFP-batterier senere i år, vil F-150 Lightning først få dem til neste år. Framtidige elektriske modeller under utvikling og planlegging, vil også bruke LFP-batterier.

Tredobler med ny fabrikk

Samtidig kommer nyheten om Ford skal investere 3,5 milliarder dollar i en batterifabrikk i Michigan, som skal produsere LFP-batterier i stor skala. Denne skal etter planen åpne i 2026.

Når batterifabrikken er i full drift, vil Ford kunne øke produksjonen kraftig, fra 600.000 elektriske biler i 2023, til 2 millioner i løpet av 2026, ifølge bilprodusenten.

Ford legger ikke skjul på at LFP-batteriene er rimeligere å produsere, men skriver ikke direkte at bilene vil bli billigere. Toppsjef Jim Farley letter imidlertid litt på sløret om forventningene framover.

– Fords elbilportefølje har allerede generert stor etterspørsel. Snart vil millioner av kunder få oppleve fordelene med Fords elbiler, med nyskapende og holdbare batteri-teknologier - som bare vil bli rimeligere over tid, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.