Nye elbiler:

Chevrolet frister med nye elbiler

Modellene for å elektrifiseres står i kø, og flere av dem passer Norge perfekt.

Chevrolet frister med nye elbiler
Publisert

Få ferske Elbil24-saker rett i innboksen. Meld deg på vårt nyhetsbrev nå

(Elbil24): GM valgte å trekke inn årene fra det europeiske markedet, og deres siste oppdrag ble å selge Opel – som de eide – til franske PSA-gruppen. Dette til tross for stor suksess og massiv ordreinngang av deres nye elbil den gang, Opel Ampera-e.

I ettertid har de uttalt at de igjen kan finne på å lansere biler i det europeiske markedet, noe vi virkelig får håpe.

Det vil likevel ikke bli før de har fått en større portefølje med elbiler i eget sortiment. GM har nemlig en av verdens mest spennende strategier, og de har også byggeklossene som skal til gjennom deres Ultium-teknologi. Den sprell nye Chevrolet Blazer, som først skal lanseres til våren, er et godt eksempel på dette.

2024-modell i 2023

GM har vært svært tilbakeholdne med informasjon om sine nye modeller, men vi vet at de allerede har bekreftet en Chrevrolet Equinox EV, og nå den nye Chevy Blazer EV. Sistnevnte har også fått bekreftet lansering våren 2023, og da som 2024-modell.

Amerikanerne er som kjent tidlig ute med lanseringer av neste års modell. I de verste tilfellene omtaler de sågar bilene som en årsmodell for det kommende året etter neste år.

Ettersom det ikke er noen offisiell uttalelse fra GM og når de eventuelt skal tilbake til Europa, vil dette likevel skape mulighet for enkelte forhandlere til å ta hjem biler på egenhånd, uten å tråkke merkenes egne organisasjoner på tærne.

Dette vil etter alt å dømme bli en situasjon når GM lanserer sin første fullelektriske pickup, Silverado, noe markedet er mer enn modent for nå.

Størrelse og pris

Noen vil antagelig tenke stor SUV med firehjulstrekk når de hører navnet Chevrolet Blazer. Firehjulstdrift kan nok stemme, men stor stemmer nødvendigvis ikke lenger. Ikke har alle de historiske Blazer-modellene vært så store heller.

Vi ser ikke bort fra at Blazer blir en modell som vil konkurrere direkte med en annen amerikaner, Tesla Model Y. GM har som kjent uttalt at de skal overgå Tesla i salg av elektriske biler om ikke lenge.

Da trenger de unektelig mer enn Blazer på agendaen. Den kommende Equinox EV, som er en enda mindre bil, vil derfor komme godt med. Også denne skal være klar for levering i 2024, og blir en litt forvokst Opel Ampera-e - eller Chevrolet Bolt, som den heter i USA.

To utgaver av Hummer

I tillegg er nevnte Bolt akkurat fornyet, og vil forbli i sortimentet. Så kommer altså pickup’en Silverado og to utgaver av Hummer - en pickup og en SUV.

I tillegg har GM flere varemerker som vil få tvillingmodeller, på samme måte som VW-konsernet har gjort det med VW ID.4, Skoda Enyaq og Audi Q4 e-tron, som alle tre er bygget av de samme byggeklossene, men med forskjellig design.

Når det gjelder priser er det estimert at Equinox skal starte på 30.000 dollar for innstegsmodellen. Dette gir rom for å anta at Blazer vil starte et sted rundt 40.000 dollar, i følge flere amerikanske medier. Det er i tillegg ventet at bilene kommer i fire forskjellige utstyrsgrader, der innstegsmodellen er LT, etterfulgt av RS, Premier og SS.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.