Corvette EV:

Corvette blir elektrisk

Det bekrefter sjefen sjøl.

Corvette Stingray: Dette er dagens Stingray, men morgendagens EV vil bli en nyere generasjon.
Corvette Stingray: Dette er dagens Stingray, men morgendagens EV vil bli en nyere generasjon. Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Sette et tall bak bokstaven C, og du får fasiten på hvilken generasjon av Corvette man snakker om. Nå får derimot Corvette C8 – altså den åttende generasjonen Corvette – snart elektrisk bistand for å heve ytelsene.

En hybrid er nemlig på trappene, og den midtmotoriserte bilen får brått firehjulsdrift, takket være en frontmontert elmotor.

Corvette blir elektrisk

Men det vil verken lokke eller friste Ola Nordmann nevneverdig, ettersom vi er et hakk videre på teknologifronten, og sikter mot de fullelektriske bilene. Da er det godt at sjefen for modellrekken har annonsert at de jobber med en fullblods elbil, som ikke skal være veldig langt etter.

Men når da?

Hybridutgaven av C8 er tenkt ut på markedet i 2024, og da som 2025-modell, slik amerikanerne normalt gjør det. Den fullelektriske bilen er spådd påmarkedet i 2026, og da antagelig som 2027 eller 2028-modell, alt avhengig av hvor sent på året den lanseres.

For sportsbiler av denne typen er det ikke bare utslippskravene som gjør at de ser mot elektrifiseringen, men rett og slett det faktum at det er langt enklere å tilføre en bil hestekrefter med elmotorer enn med forbrenningsmotorer. Det har vi allerede sett utallige eksempler på.

For mens elbiler leverer dreiemomentet - som er den egentlige kraften - fra første øyeblikk, så må biler med forbrenningsmotorer først komme opp i turtall før de er i stand til å levere like mange hestekrefter som en elbil. Dette tar tid, tid som går ut over målbare spesifikasjoner.

Corvette blir elektrisk

Hybriden Corvette E-Ray drar nytte av begge disse teknologiene, og med en akselerasjon til 60 mph (92 km/t) på bare 2,6 sekunder, setter den press på hva den fullelektriske må være i stand til å prestere.

Rett-frem-biler

Så kan vi dra opp diskusjonen om hva som er morsomst å kjøre, og alt det der, men amerikanerne er i stor grad opptatt av tider, enten det er 0-60 mph (miles per hour), eller tid brukt på å tilbakelegge kvartmila, som i dragrace.

Det var Mark Reuss som for en tid siden først annonserte at en fullelektrisk Corvette var «in the making».

At slike biler ikke er på plass for lengst skyldes først og fremst batteriteknologien, som til nå har vært for treg. Det er også derfor vi har lav ladefart på en del biler. Batteriene er verken glad i å bli ladet eller tappet med for høy effekt, og de egner seg derfor ikke veldig godt i sportsbiler, som ved hard bruk må ha tilgang til mye energi i de øyeblikkene de skal levere mye krefter ut til hjulene.

Corvette blir elektrisk

Batteriene avgjør

Det rapporteres stadig om nye gjennombrudd på batterifronten, og om teknologier som skal både lade mange ganger så raskt, og som dermed også kan levere energien raskt fra seg igjen. For batterier kan man strengt tatt si at det er «shit in, shit out» som gjelder. Kan det ikke lade raskt, så kan det heller ikke tappes raskt. Og motsatt.

Det er General Motors som eier Corvette, en bil som tidligere het Chevrolet Corvette, men nå bare Corvette. GM har i den senere tid annonsert sin tilbakekomst til det europeiske markedet, etter at de solgte deler av seg selv til franske PSA for noen år siden. At de nå kommer tilbake er likevel ikke ensbetydende med at Corvette kommer.

Men da er det bra at biler som både Ferrari og Lamborghini innser at også supersportsbilene må bli elektriske. Og hvem vet? Dersom konkurransen frister, kan det også bli mulighet for en bil stor C i navnet. Men blir det en C8 eller C9? Det gjenstår å se.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.