Elbillansering:

Cupra Born får verdenspremiere 25.mai

Nye biler triller inn på løpende bånd. Cupra er snart neste merke ut på den røde løperen.

Cupra Born: Verdenspremiere finner sted 25. mai. Foto: Cupra
Cupra Born: Verdenspremiere finner sted 25. mai. Foto: Cupra Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): Volkswagen har lansert sine elbiler ID.3 og ID.4 på det norske markedet. Også Skoda har nå rullet ut de første modellene av sin Enyaq, mens Audi kommer med sin Q4 e-tron i løpet av juni. Men det stopper ikke der fra VW-konsernet, som også har Seat og Cupra i stallen.

Elbil24 kan nå avsløre at Cupra Born får verdenspremiere 25. mai, og at Norge er et at de prioriterte markedene.

Born, også kjent som el-Born, er basert på MEB-plattformen, som de andre nevnte modellene. Den er i praksis Cupra – Seats sportslige merke - sin versjon av ID.3, men vil ha særegenheter som gjør den interessant for dem som vil gå for et mer sporty alternativ enn Volkswagen.

Selv om karosseriet tilsynelatende har en mer sportslig form, er det pyntet med detaljer som gjør den langt mer spennende enn en tradisjonell VW ID.3.

Hvorvidt Cupra har tatt grep for å gjøre ytelsene bedre også, er vi usikre på, men i hovedtrekk er det de samme byggeklossene som skal brukes her som i de øvrige bilene som er bygget på MEB-plattformen. Det betyr bakhjulsdrift, batteripakker fra 58 kWh og oppover, og en akselavstand på 2,76 meter, som er med på å gi god plass til fem personer i kupéen.

Når det gjelder rekkevidder forventer vi ikke veldig store avvik fra det vi kjenner fra ID.3.

Bilen skal som kjent bygges i Spania, på Seats fabrikk i Barcelona, og vi har allerede sett på Enyaq og ID.4 hvor mye det er mulig å differensiere to tilsynelatende like biler. Det samme vil bli tilfellet med ID.3 og Born.

Se søstermodellen ID.3 smelle i veggen:

Cupra har allerede lansert sin første modell under eget varemerke, Formentor. Den vil først og fremst bli solgt som en hissig ladbar hybrid, men med gener mange biler burde misunne den. Dersom Cupra klarer å transformere ID.3 til å by på noen av de samme genene, så har vi noe svært godt i vente.

Foreløpig er ikke Cupra Born priset, men om den så bare får de samme prisene som ID.3 vil nok moderselskapet se en god flukt av kunder til det nye og mer sportslige bilmerket Cupra. Eierne er de samme, importøren er den samme, så også tryggheten ved å velge et nytt merke.

Cupra har nå åpnet sitt første demorom i Oslo, men om Born vil være på plass der allerede 25. mai har vi foreløpig ikke fått kartlagt.

Elbil24 kommer tilbake med mer på nevnte dato.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.