Cupra Raval

Cupra-råskinn har fått nytt navn: Hils på elbilen Raval

Cupra satser ungt, sportslig og urbant: - Vi ønsker å bevise at elbiler kan være sexy.

Da denne modellen ble vist frem første gang, hadde den fått navnet Urban Rabel. Når elbilen er ferdig produsert, skal den hete Cupra Raval. Video: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Det spanske bilmerket Cupra har eksistert i fem år og er allerede i markedet med elbilen Cupra Born. Cupra er en sportslig avlegger fra Seat, men bygger sine elbiler på Volkswagens godt kjente MEB-plattform.

Dermed er også Cupra Born i praksis den samme bilen som VW ID.3, men i en mer sporty drakt. Dette blir også melodien når Cupra fremover vil lansere sine nye modeller.

Nye Cupra Tavascan blir den frekke fetteren til VW ID.4 og Skoda Enyaq, mens Cupra Raval blir Cupras svar på VW ID.2all.

Nytt navn

Om du ikke har hørt om Cupra Raval, er ikke det så rart. Helt siden avdukingen av konseptutgaven av elbilen har det gått under navnet Urban Rebel. Elbil24 var til stede dat skjedde, det kan du se i videoen øverst.

Flere medier - deriblant den australske nettavisen Carsales - melder nå at produksjonsmodellen vil få navnet Raval.

Cupra Raval skal produseres på den minste av de tre MEB-plattformene og blir en kompakt bil med en lengde på 4,03 meter og en akselavstand på rundt 2,6 meter.

- En sexy elbil

Elbilen blir Cupras versjon av Volkswagens råbillige nykommer ID.2all, men skal vi tro Cupra, blir Raval en sprekere modell. Cupra-sjef Wayne Griffiths sier følgende til australsk presse:

- Vi ønsker å bevise at elbiler kan være emosjonelle, sexy og morsomme å kjøre - og dette gjelder ikke bare for Urban Rebel. Jeg synes vi gjorde en veldig god jobb med Born også, sier Griffiths ifølge Carsales.

Her bruker riktignok Griffiths navnet Urban Rebel, men senere i seansen bekreftet han ifølge Carsales at det endelige navnet blir Raval.

- Når du ser på hvordan Born er forskjellig fra sine brødre- og søstermodeller i Volkswagen, vil jeg si at våre ingeniører gjorde en fantastisk jobb, sier Griffiths - og legger til:

- Både Born og Raval er sexy og emosjonelle.

Dette vet vi om Cupra Raval

Australske Carsales nevner som en morsom detalj at pressebildene av den nye Cupra-modellen faktisk ble tatt på Museum of Contemporary Art of Barcelona, som faktisk ligger i hjertet av Raval-distriktet i byen.

Cupra annonserer selv at deres nye modell vil bli lansert i 2025. Foreløpig foreligger det få detaljer om Cupra Raval, annet enn den nevnte lengden (4,03 meter) og akselavstanden (2,6 meter).

Ettersom bilen skal bygges på samme plattform som kommende ID.2all, kan vi ta en titt på hva vi vet om sistnevnte:

VW ID.2all - tekniske data

Plattform: MEB Entry, forhjulsdrift
Motoreffekt:166 kW / 226 hestekrefter
Rekkevidde:450 km (WLTP)
Ladetid 10 to 80%:ca 20 minutter
0-100 km/t:< 7 s
Topphastighet:160 km/t
Lengde:4050 mm
Bredde:1812 mm
Høyde:1530 mm
Akselavstand:2600 mm
Bagasjerom:490 til 1330 liter
Dekkdimensjon:225/40 R20

Cupra Raval blir ikke identisk med ID.2all. Vi ser blant annet at Raval blir et par centimeter kortere. Likevel vil alle dimensjoner og ytelser trolig være veldig like det vi ser hos VWs modell.

Trolig vil også prisene være ganske så like. Det er godt nytt, for VW har et uttalt mål om at ID.2all ikke skal koste mer enn 20.000 euro - eller 226.000 kroner etter dagens kurs.

Her kan du lese mer om ID.2all.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.