Tesla

Cybertruck endelig klar

Dette bildet, tatt ved Teslas Gigafactory i Texas, skal vise en produksjonsklar Cybetruck. De første kundene får bilen om få uker.

SER BRA UT: Alle de bildene vi har sett av Cybertruck så langt har vist en uferdig og lite tiltalende bil. Dette er den ferdige utgaven og den ser betydelig mer forseggjort ut. Skjermdump: Electrec/Joe Tegtmeyer
SER BRA UT: Alle de bildene vi har sett av Cybertruck så langt har vist en uferdig og lite tiltalende bil. Dette er den ferdige utgaven og den ser betydelig mer forseggjort ut. Skjermdump: Electrec/Joe Tegtmeyer Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap (fra 29 kroner) og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Det er i hvert fall planen til Tesla-sjef Elon Musk. Etter flere år med forsinkelser, ser det nå altså ut til at den elektriske pickup-en er ferdig. Endelig, vil nok mange av de rundt en million kjøperne si (anslag fra Tesla Owners Club USA), som har betalt inn depositum og reservert en bil.

Etter at Cybertruck ble lansert med brask og bram i november 2019, var planen at de første bilene skulle være klare til kundene i 2021. Deretter høsten 2022.

UKNUSELIG: Da Elon Musk stod på scenen i California og lanserte Teslas nye pickup «Cybertruck», gikk ikke ting helt etter planen. Video: Tesla. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Bildene som er tatt av dronepilot Joe Tegtmeyer utenfor Tesla Gigafactory, og som ble offentliggjort på nettstedet Electrec denne uken, skal vise en Cybertruck som er en av de siste testbilene før produksjonen av kundebiler starter.

HVA MED NORGE?: Produksjonen av Cybertruck er i gang på Teslas Gigafactory i Texas. Flere tusen nordmenn har reservert bilen, men om den kommer hit er fortsatt usikkert. Skjermdump: Video Chile
HVA MED NORGE?: Produksjonen av Cybertruck er i gang på Teslas Gigafactory i Texas. Flere tusen nordmenn har reservert bilen, men om den kommer hit er fortsatt usikkert. Skjermdump: Video Chile Vis mer

Norge fortsatt usikkert

Tesla har ikke bekreftet dette, men bildene viser en Cybertruck som er betydelig bedre satt sammen enn de bilene vi har sett bilder av tidligere. Det er ventet at de første kundene får bilene sine under et stort arrangement som Tesla skal arrangere i oktober.

Også i Norge har det vært mulig å reservere en Tesla Cybetruck, selv om Tesla Norge ikke har kunnet bekrefte om bilen kommer hit. De første prototypene var for store til å kunne registreres i Europa. Dessuten var det usikkert om Cybertruck ville klare de strenge kollisjonskravene for myke trafikanter som gjelder i EU.

6 000 nordmenn venter

Tesla Norge har heller ikke offentliggjort noen tall over hvor mange nordmenn som har betalt et depositum på 1000 kroner for å stå på reservasjonslista. Tesla Owners Club i USA, som har forsøkt å holde oversikt, hevder at det er rundt 6 000 personer.

200 000 FØRSTE UKE: Ifølge Tesla-sjef Elon Musk, reserverte 200 000 personer en Cybertruck den første uken etter presentasjonen høsten 2019. Etter flere utsettelser ser det nå ut til at det bare er få uker til at de første kundene kan få sin bil. Foto: Tesla
200 000 FØRSTE UKE: Ifølge Tesla-sjef Elon Musk, reserverte 200 000 personer en Cybertruck den første uken etter presentasjonen høsten 2019. Etter flere utsettelser ser det nå ut til at det bare er få uker til at de første kundene kan få sin bil. Foto: Tesla Vis mer

Databasen til Cybertruck Owners Club har tidligere estimert at de første norske kundene som reserverte bilen kunne få bil i 2024. Dersom det viser seg at bilen blir klar for Europa, er nok det alt for tidlig. Teslas planer er først å produsere biler for det amerikanske markedet, slik de også har gjort det med blant annet nye Model S og X.

Kan kjøre sideveis

Vi har spurt den norske Tesla-importøren om de sitter på ny informasjon om eventuell produksjon for Europa og om det finnes en tidsplan for når Cybertruck vil kunne komme hit. Vi har også spurt om Tesla Norge vil sende ut noe informasjon til de som står på reservasjonslisten. Tesla har ikke svart oss på noen av disse spørsmålene.

Det siste Tesla-sjefen har twitret om Cybertruck, er at den dyreste utgaven kommer til å få fire elektriske motorer og en såkalt «crab mode». Det betyr at den kan bevege seg sideveis som en krabbe.

Snart vet vi prisen

Han har også bekreftet at bilen kan flyte, men ikke hvor lenge. Rekkevidden med det største batteriet skal bli rundt 800 kilometer.

Ifølge Musk vil de som har reservert en Cybertruck får en oppdatering på priser og spesifikasjoner i forbindelse med arrangementet om noen uker. Tidlig varslet Tesla en pris fra 39 000 dollar. Den billigste bilen kommer med kortere rekkevidde og bakhjulsdrift. Det er allerede klart at denne prisantydningen ikke lenger gjelder.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.