Dårlig nytt for strømregningen

I uke 48 var kraftprisen rekordhøy i Midt-Norge. Neste uke er det ventet at temperaturen faller ytterligere, og dermed øker også kraftprisene.

KALDT: Kuldebølgen over landet fører til at strømprisen ventes å øke enda mer neste uke. Da bør du være ekstra påpasselig med å lade på natta, når strømmen statistisk sett er billigst. Foto: Bjørn Eirik Loftås
KALDT: Kuldebølgen over landet fører til at strømprisen ventes å øke enda mer neste uke. Da bør du være ekstra påpasselig med å lade på natta, når strømmen statistisk sett er billigst. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24):

Mindre vindkraft og høyere brensels- og CO2-pris bidro til en ytterligere økning i kraftprisene i både Norden og Europa i uken som gikk. I Sør-Norge var ukesprisen 305 øre/kWh, altså en økning på 70 prosent fra uken før. Dette fremgår i den ukentlige kraftsituasjonsrapporten fra NVE.

Prisene i de landene Norge har utvekslingskapasitet med, var enda høyere. Dette førte til at Norge hadde den høyeste nettoeksporten over en uke noensinne.

Økningen i kraftpris var størst i Midt-Norge. Der var ukeprisen 269 øre/kWh, noe som tilsvarer en 240 prosents økning fra uken før. Dette er den høyest målte ukeprisen i Midt-Norge så langt. I enkelte timer var prisen i Midt-Norge 500 øre/kWh og dermed høyere enn i de sørlige prisområdene i landet.

I det samme tidsrommet var vindproduksjonen nord i både Norge og Sverige veldig lav, og Midt-Norge hadde lik pris som Nord-Sverige. I Nord-Norge fikk kraftprisen en dobling fra uken før, og endte på 129 øre/kWh.

Det var en til to grader kaldere i uke 48 enn det har vært i ukegjennomsnitt de siste 20 årene. I uke 49 er det ventet å bli enda kaldere med temperaturer på ned mot fire til seks grader kaldere enn ukegjennomsnittet i hele landet.

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.