DeLorean Alpha5

DeLorean gjenoppstår som elbil - nå vet vi hva den skal koste

Bilen får selvsagt de legendariske måkevingene og akselerasjonstiden er oppgitt fra 0-88 miles pr hour ...

LINJELEKKER: DeLorean Alpha5 blir en linjelekker sedan. Naturligvis er måkevingene på plass. Foto: DeLorean
LINJELEKKER: DeLorean Alpha5 blir en linjelekker sedan. Naturligvis er måkevingene på plass. Foto: DeLorean Vis mer
Publisert

Få ferske Elbil24-saker rett i innboksen. Meld deg på vårt nyhetsbrev nå

(Elbil24): Man behøver ikke være særlig bilinteressert for å ha et forhold til merket DeLorean og modellen DMC-12. Dette var bilen som ble brukt i den legendariske film-trilogien Tilbake til fremtiden, fra 80- og 90-tallet, der den fungerte som en flyvende tidsmaskin - som tok hovedpersonen Marty McFly fra 1985 tilbake til 1955, deretter til 2015 og til slutt til 1885.

ORIGINALEN: DeLorean DMC-12 hadde blant annet bensintank levert fra norske Dyno Industrier. Foto: Bjørn Eirik Loftås
ORIGINALEN: DeLorean DMC-12 hadde blant annet bensintank levert fra norske Dyno Industrier. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Historien om bilmerket er imidlertid trist og kort. DMC-12 var eneste modell som noen gang kom i produksjon, og i motsetning til bilen fra filmen, kunne den verken reise i tid, fly eller kjøre særlig raskt.

Produksjonen stoppet etter 9200 eksemplarer allerede i 1982, men flere av bilene er faktisk fortsatt på veiene - til og med i Norge.

DeLorean gjenoppstår

Men nå har det endelig blitt blåst nytt liv i bilmerket. Det Texas-baserte selskapet DeLorean Motor Company, som har eid rettighetene til merkevaren DeLorean siden 1995, slapp i vår de første bildene av en elektrisk sportsbil som de snart skal sette i produksjon.

Til entusiastenes store glede får også denne bilen de legendariske måkevingene, og på spesifikasjonslisten står ikke det sedvanlige 0-62, men 0-88 miles pr hour. Årsaken er naturligvis at det var ved denne hastigheten at bilen gjorde et byks bakover - eller framover - i tiden.

Foto: DeLorean Motor Company

Spenstige ytelser

Og hvis du lurer på hvor raskt den nye elektriske sportsbilen kommer opp i nettopp den hastigheten, er svaret 4,35 sekunder. 0-100 skal være unnagjort på rundt 3 sekunder og topphastigheten stopper på 250 kilometer i timen, noe som setter den i samme klasse som Tesla Model S og Lucid Air, to andre aktuelle, amerikanske sedaner.

Den er også sammenlignbar i størrelse, den er ganske nøyaktig fem meter lang og 204,4 centimeter bred. Når dørene er lukket er den ikke høyere enn 137 centimeter, noe lavere enn DMC-12, men ifølge Drive er den hele 75 centimeter lengre enn bilen fra filmene - som riktignok var en to-seter.

LEKKERBISKEN: Elbil24 var til stede under verdenspremieren for den nær-ferdige Audi A6 Avant e-tron. Video: Steinar A Danielsen Vis mer

Under gulvet sitter en batteripakke med kapasitet på over 100 kWh, og rekkevidden skal være 483 kilometer målt etter amerikansk standard, noe som bør bety rundt 500 kilometer etter WLTP-standarden som vi følger i Europa. Bilen skal ifølge produsenten ha en lav luftmotstand på 0,23 Cd, noe som bør bety bra rekkevidde selv om hastigheten er høy.

Italiensk design

Designen er gjort av det Torino-baserte og velrennomerte Italdesign. Den er åpenbart sportslig og kan ved første øyekast minne litt om annonserte Polestar 5 og Nio ET7. Men dør-løsningen er en helt annen. Det er bare to vinger, som på hver side dekker både for- og baksetene.

Forresten skal måkevingene fra DMC-12, ifølge flere kilder, ha inspirert Tesla da de designet Model X.

Blir kostbar

DeLorean Alpha5 skal vises fram offentlig for første gang senere i august, og målet er at salget skal starte i 2024. Og prisen? Den er ventet å starte på rundt 145.000 dollar, ifølge Motortrend.com. Det betyr rundt 1,4 millioner kroner. Og så må du belage deg på å betale moms av 900.000 kroner, og dermed ender prisen på godt over 1,6 millioner kroner.

Hvis bilen kommer til Norge, vel å merke.

Elbil24 følger uansett med, og vil oppdatere med mer informasjon når vi har den.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.