Cupra el-Born:

Den frekke broren til VW ID. 3

Laget på spansk temperament og tysk presisjon

Foto: Produsenten
Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO?

(Elbil24:) Vi har tidligere skrevet om Seat el-Born, som er vist på en bilmesse både her og der. Bilen var tenkt som Seats svar på VW ID. 3, den elektriske arvtageren til VW Golf.

Nå melder importøren at el-Born er på vei, men ikke som Seat. Den kommer som Cupra el-Born.

Cupra ble eget merke i 2018, etter å ha gjort et samme med Cupra som Volvo-eier Geely har gjort med Polestar. Polestar var som kjent en sportslig utgave av Volvo, men ble skilt ut som eget selskap. Nå kommer har de kommet med sin første elbil, Polestar 2.

Nå skjer det samme med Cupra; De blir eget selvstendig merke, og får gleden av å vise frem el-Born som sin første elbil. Fra før har de blant annet vist frem den frekke Formentor, en ladbar hybrid, og noen andre modeller. Nå er det altså elbilen som skal opp og frem.

Frekk og sporty

Cupra el-Born var selv på konsept-stadiet en bil med et frekkere utseende enn VW ID.3. Bilen skal likevel bygges på den samme MEB-plattformen, og den skal bygges på fabrikken i Zwickau, side om side med VW ID.3.

Den foreløpige informasjonen er ikke all verden, men den skal I hvert fall leveres med den største batteripakken på 82 kWh brutto / 77 kWh netto. Bilen blir bakhjulsdreven, ettersom det er ikke er gjort plass til elmotor foran.

Ettersom Cupra er tenkt å ta seg av Seats mer sportslige profil, er det vanskelig å si om den også kommer med de mindre batteriene og motoreffektene.

Vill gjetting

Utover dette blir Cupra som sin nære slektning ID. 3 å regne, selv om vi kan anta at det blir litt styling, seter, og annet som skal «pynte brura» i en litt mer sportslig retning, uten at det gjør nevneverdig mye med ytelsene. Det blir ren gjetting, men kanskje vil den også få de største hjulene som standard, kanskje senket en smule, og litt lepper både foran og bak.

Cupra er rett og slett tilbakeholdne med informasjonen, utover at de lover å dukke opp med el-Born over nyåret en gang. Prismessig vet vi at en fullspekket VW ID. 3 med dette oppsettet vil koste nærmere 450.000 kroner.

Det er stivt, og det vil være konkurransebildet når bilen kommer på gata som vil være gjeldende for i hvor stor grad den vil lykkes.

Slik gikk det til da vi testet VW ID. 3:

VW ID.3, prøvekjørt og forklart av Elbil24. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.