Hyundai Nexo:

Den sikreste bilen i klassen

Første hydrogenbil som har fått fem stjerner.

HØY SCORE: Hyundai Nexo fikk full pott i test av sikkerhetssystemer. Foto: Hyundai
HØY SCORE: Hyundai Nexo fikk full pott i test av sikkerhetssystemer. Foto: Hyundai Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24):

Hyundai NEXO skåret høyest av store SUVer i en fersk bilsikkerhetstest.

Bilen, som også var en av finalistene i Årets bil 2019, fikk full pott av testorganet Euro NCAP.

Hvert år tester det uavhengige testorganet Euro NCAP de nye modellene som lanseres på det europeiske markedet. En rekke sikkerhetselementer, som aktive sikkerhetssystemer og kollisjonssikkerhet, blir evaluert grundig, og bilen blir gitt en score fra 0 til 5 stjerner.

Fem stjerner

NEXO mottok i høst femstjerners rating av Euro NCAP, og bilen fikk svært god score i alle de fire delkategoriene basert på sin aktive og passive sikkerhet.

I tillegg til å ha blitt utnevnt til «Best in Class» er Hyundai NEXO også den første hydrogenelektriske bilen som mottar full femstjerners rating.

- At Euro NCAPs «Best in Class»-tittel for 2018 går til Hyundai NEXO er en stor ære. Det viser at NEXO ikke bare er den sikreste hydrogenelektriske bilen på markedet, men at den også leder an blant store SUVer uansett drivlinje, sier markeds- og produkttopp Andreas-Christoph Hofmann i Hyundai Motor Europe.

Gode systemer

NEXO har frontkollisjonsvarsler med automatisk nødbremse og fotgjengergjenkjennelse, som var et av systemene som fikk særlig høy score av Euro NCAP. Bilens filskiftesystem fikk også maksimal score i sikkerhetstesten.

De seneste årene har Hyundai mottatt full femstjerners rating i Euro NCAP for en rekke modeller, inkludert i30, KONA, Tucson, Santa Fe og IONIQ. De vedvarende gode resultatene understreker selskapets høye fokus på sikkerhet og kvalitet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.