Lampago:

Denne el-mopeden har plass til to

Og bør definitivt fange oppmerksomhet fra forbipasserende.

Foto: Lampago
Foto: Lampago Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap (fra 29 kroner) og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Ikke bare er det mange biler som kommer med elmotor – elscootere har blitt svært populært blant annet i asiatiske land, der man flere steder har ganske omfattende batteribytteordninger slik at man slipper å vente på lading.

Lampago har sitt opphav i Tyrkia og forhåndsselges der til rundt 70.000 kroner om du går for den dyre varianten – med litium-ion batteri. Da lades det 1,8 kWh store batteriet på cirka tre timer med oppgitt kjørelengde fra 30–50 kilometer. Motoren har en oppgitt effekt på én kilowatt, eller da 1,3 hestekrefter.

MINI: Liten utenpå, men stor nok inni til to voksne personer. Bli med på kjøretur i Citroën Ami! Vis mer

Det er mulig å ta ut batteriet (13,5 kg) fra under forsetet slik at du kan lade det hvor du vil. Dermed burde det også være fint mulig å ha flere batterier.

Lampago finnes i ni farger – blant annet i rosa. Foto: Lampago
Lampago finnes i ni farger – blant annet i rosa. Foto: Lampago Vis mer

I motsetning til mopeder fest finner du to seter på Lampago – trukket i Chesterfield-lær, og begge setene har nakkestøtter. Det fremste setet kan reguleres i lengderetningen.

Lampago har to hjul bak og ett foran (10") med trommelbremser både foran og bak, og faktisk følger det også med et reservehjul som henger på baksiden. Der har du også en liten veske til bagasje. Totalt skal du kunne laste kjøretøyet med 200 kilo.

Doningen skal kunne kjøres på AM-sertifikat (moped) og har derfor en toppfart på 45 kilometer i timen. Ikke akkurat lynraskt, som navnet burde tilsi, siden lampago er det spanske ordet for lyn.

Kjøretøyet skal bli tilgjengelig i ni farger, og det er mulig å skreddersy farge på setetrekk og den slags etter eget ønske. Med på kjøpet får du dessuten en paraply, en elektrisk termos som skal holde temperaturen på innholdet og en analog klokke.

Produsenten har dog ingen informasjon om når kjøretøyet lanseres, men tar altså imot forhåndsbestillinger i hjemlandet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.