Kommune med flest elbiler:

Denne kommunen er Norges elbil­hovedstad

… og det er ikke Oslo.

Det blir stadig flere elbiler - og elbileiere - i Norge. Her ser du Hondas nye modell e:Ny1. Foto: Steinar André Danielsen.
Det blir stadig flere elbiler - og elbileiere - i Norge. Her ser du Hondas nye modell e:Ny1. Foto: Steinar André Danielsen. Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap (fra 29 kroner) og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): - De har nådd en viktig klimapolitisk milepæl, sier generalsekretær Christina Bu i Elbilforeningen i en pressemelding.

Bu viser til Bergen, som topper oversikten over elbilandelen i Norges ti største kommuner. Bergenserne leder an foran andre storbyer som Oslo og Trondheim.

Det ruller nå 50.000 elbiler på veiene i Bergen. Det betyr færre klimagassutslipp, mindre støy og bedre luftkvalitet.

- Bergen viser med all tydelighet at elbilpolitikken fungerer og at vi kutter klimagassutslipp. Det er ekstra viktig i en tid hvor gode klimanyheter ikke akkurat står i kø, sier Bu.

Rabatt i bomringen

Generalsekretæren i Elbilforeningen mener dette viser at elbilpolitikken ikke bare handler om nasjonale tiltak. Det er også viktig med offensive lokalpolitikere. Den høye elbilandelen i Bergen har ikke kommet av seg selv, ifølge Bu.

- I Bergen har de hatt fokus på elbilpolitikken lenge. For eksempel har de solid miljørabatt for elbil i bomringen, sier hun - og påpeker at miljørabatt i bommen er et av de mest treffsikre tiltakene i elbilpolitikken:

- Byområder med høyest elbilandel har også betydelig miljørabatt i bommen.

Varmetråder og sensorer i frontruten kan lage trøbbel for bombrikken. Slik plasserer du den riktig. Vis mer

Oslo på 3. plass

Etter Bergen følger Bærum kommune med en elbilandel på 38,7 prosent. Oslo er nummer tre med 37,3 prosent.

Bildet i toppen av artikkelen er tatt i Drammen. Drammen kommune havner sist på lista over Norges ti største kommuner, med en elbilandel på 21,6 prosent. Tallene er hentet fra Opplysningsrådet for veitrafikken, OFV.

- Oslo og Bærum ligger ikke langt bak. Skal kommunene nå sine mål om utslippskutt bør de kaste seg inn i kampen for å komme på pallen og knive om topplasseringen, avslutter Bu.

Elbilandel, topp 10 kommuner:

Kommune Prosent
Bergen40,2
Bærum38,7
Oslo37,3
Trondheim31,9
Asker30,9
Lillestrøm30,9
Kristiansand30,1
Stavanger29,5
Fredrikstad28,3
Drammen21,6

Det finnes mindre enkeltkommuner utenfor de store byene med høyere elbilandel, for eksempel Askøy utenfor Bergen. Tallene er fra 31. oktober 2023.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.