Zaptec elbillader:

Denne logoen har blitt et stort problem for selskapet

Elbillader-firmaet Zaptec tar umiddelbare grep etter at deres logo assosieres med Russlands Z-symbol.

Zaptec produserer elbilladere og har hatt bokstaven Z siden oppstarten i 2012 - den samme bokstaven som Russland nå bruker som symbol på invasjonen av Ukraina. Foto: Zaptec
Zaptec produserer elbilladere og har hatt bokstaven Z siden oppstarten i 2012 - den samme bokstaven som Russland nå bruker som symbol på invasjonen av Ukraina. Foto: Zaptec Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24): I papirutgaven av Aftenposten torsdag 10. mars hadde avisen en stor omtale av russernes Z-symbol. Bokstaven har på kort tid blitt et symbol på at man støtter Russland og deres krigføring og invasjon av Ukraina.

Bokstaven Z spres i sosiale medier, tagges på vegger og klistres på biler i Russland.

Aftenpostens omtale av Z-symbolet ble trykket over side 22 og 23 i avisen. På side 31 fulgte så en helsides annonse for elbillader-selskapet Zaptec - promotert med en stor og tydelig Z.

Da ble det bråk. Zaptec lover nå å rydde opp.

- Vi vil nedtone bruken av Z-en og ikke bruke den alene i markedsføringen. I noen tilfeller har vi brukt Z-en alene. Det har vi nå gitt beskjed om at vi umiddelbart lar være. Vi vil fortsette å bruke logoen i sin helhet som den er. Det er ikke en Z alene, men logomerke med teksten Zaptec, sier finansdirektør Kurt Østrem i Zaptec til Finansavisen, som først omtalte saken.

Frykter hakekors-assosiasjon

Østrem er tydelig på at Zaptec tar full avstand fra Russland og deres handlinger i Ukraina.

Zaptec frykter at Z-en blir et symbol på lik linje med hakekorset og ønsker ikke å bli forbundet med Russlands Z.

Østrem påpeker at de har donert bidrag til humanitære organisasjoner som støtter Ukraina. Nå vil de følge situasjonen tett og tone ned bruken av sin logobokstav. Samtidig utelukker de ikke at det kan komme ytterligere endringer i bruken av egen logo - uavhengig av kostnad.

De nye hjemmeladerne lar strømmen gå begge veier. Vis mer

Siden 2012

Zaptec er et firma som produserer elbilladere, noe de har gjort siden 2014.

To år tidligere produserte de imidlertid høyspenttranformatorer som lager høyspentlyn, som igjen gir plasmaeffekt i vann og stein.

Det var da - i 2012 - at logoen deres så dagens lys. Siden har logoen hatt forskjellige farger og form. Zaptec har med andre ord ikke plagiert russerne, men sitter likefullt igjen med det som utad ser ut som en uheldig kobling.

- Vi tar selvfølgelig dette på største alvor, sier Østrem.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.