Ny Kia-logo

Denne logoen skaper forvirring

Mange misforstår Kias nye logo. Mer enn 30.000 søk i måneden går til noe helt annet.

KN? 30.000 amerikanere søker etter bilmerket KN hver måned. Men logoen har ingen N i seg. Foto: Bjørn Eirik Loftås
KN? 30.000 amerikanere søker etter bilmerket KN hver måned. Men logoen har ingen N i seg. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24): «KN car», «KN car price» og «what kind of car is KN» er fraser som går igjen i mange Google-søk, skal vi tro en artikkel på The Drive.

Faktisk er det angivelig så mange som 30.000 søk etter KN-bilmerket hver måned, eller da rundt 1000 søk om dagen. Og det bare i USA.

Misforstår logoen

Skylden legges på Kia-logoen, som selskapet endret i 2021.

Da gikk de fra denne:

Denne logoen skaper forvirring

Til denne:

Denne logoen skaper forvirring

For mange er det vanskelig å se at det står Kia, og selv om den angivelige N-en er speilvendt, er det altså nok til at mange tror bilmerket er KN.

Flere har kommet med forslag om hvordan logoen kunne ha vært forbedret for å bli tydeligere:

Andre, derimot, ser ikke helt problemet og harselerer med det hele:

The Drive kan imidlertid melde at Google allerede har fanget opp denne misforståelsen og nå rangerer Kia høyest i søkeresultatet for dem som søker etter KN-bilmerket.

– Vi har fått utelukkende gode tilbakemeldinger på ny logo. Folk forteller oss at de synes den nye logoen kler bilene godt og hever designet, svarer Christian Lagaard i Kia Norge når vi ber om en kommentar.

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.