Fartslys i tunnel

Denne tunnelen skal få deg til å kjøre fortere

Helt spesiell konstruksjon skal sørge for å redusere kødannelse.

FØLG LYSET: Det grønne lyset langs veggene i Burnley Tunnel viser farten du skal holde. Foto: 7news/YouTube
FØLG LYSET: Det grønne lyset langs veggene i Burnley Tunnel viser farten du skal holde. Foto: 7news/YouTube Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Den 3,6 kilometer lange Burnley-tunnelen i Melbourne er en av områdets mest trafikkerte og tar bilister østover fra West Gate Freeway til Monash Freeway.

Måten den er konstruert på gjør imidlertid at det ofte blir køer. Den starter med en 6,2% nedoverbakke, går et stykke forholdsvis rett, før man klatrer 5,2% på vei ut av tunnelen.

Burnley-tunnelen går nemlig under elven Yarra, og bunnpunktet er 65 meter lavere enn tunnelinngangene, som altså betyr at bilene kjører i oppoverbakke på vei ut av den igjen.

Oppoverbakken gjør at mange bilister kjører mye saktere mot slutten av tunnelferden, der registreringer viser at de fleste da kjører 20 km/t saktere enn fartsgrensa. På tidspunkter der det er mye trafikk, forplanter dette seg videre bakover i tunnelen.

VIDEO: Når det er skikkelig kaldt og du kjører inn i en tunnel, kan dugg plutselig dekke frontruten på innsiden. Se hvordan du unngår problemet. Video: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Lys indikerer farten

Nå har veioperatøren Transurban installert LED-lys i tunnelen som er ganske snedige – de skrus av og på slik at de langs veggene indikerer hvor fort du må kjøre for å holde 80 km/t, som er fartsgrensa i tunnelen. Installasjonen har tatt flere måneder, og LED-lysene har kostet nesten 100 millioner kroner.

Tanken er da at man holder følge med «sine» lys gjennom hele tunnelen, og håpet er da at man klarer å holde tempoet også gjennom den siste oppoverbakken.

Her kan du se hvordan det fungerer i praksis:

Ikke bare 80 km/t

Hadde alle holdt seg i 80 km/t ville dette selvsagt ha fungert smertefritt, men det skjer jo ikke alltid.

Til 9news forteller Phil Naulls, daglig leder for operasjoner hos veioperatøren Transurban, at farten på LED-lysene vil være dynamiske med tanke på trafikkbildet i tunnelen:

– Vi har sensorer som registrerer gjennomsnittsfarten flere steder i tunnelen. En algoritme forteller fartsholderen hvor fort du må kjøre for å komme ut av tunnelen i riktig hastighet, sier Naulls.

Lignende installasjoner skal også være å finne i tunneler i Tokyo.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.