Volkswagen ID. Software 3.0

Derfor må batteriet byttes på 22.000 norske elbiler

Volkswagen forbereder storstilt byttejobb.

ID-SERIEN: Volkswagen har besluttet å bytte startbatteri i samtlige ID.3 og ID.4 som er solgt i Norge. Foto: Fred Magne Skillebæk
ID-SERIEN: Volkswagen har besluttet å bytte startbatteri i samtlige ID.3 og ID.4 som er solgt i Norge. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bli medlem av Elbil24 PRO i dag, og få tilgang til alle de viktigste sakene og en rekke gode medlemstilbud!

(Elbil24): Som Elbil24 rapporterte i forrige uke, er Volkswagen i ferd med å oppdatere programvaren i sine ID.3 og ID.4 fra versjon 2.3 til 3.0. Oppdateringen inneholder både nye funksjoner og en rekke forbedringer, blant annet skal maksimal ladeeffekt økes fra 125 til 135 kW.

Disse må på verksted

Oppgraderingen vil allerede være på plass i de nye modellene ID. Buzz og ID.5 når disse dukker opp på markedet senere i år. Når det gjelder ID.3 og ID.4, vil bilene som produseres nå, også være utstyrt med versjon 3.0 når eierne mottar bilene sine.

Men for biler som allerede ruller på veiene, vil oppdateringene kreve et verkstedsbesøk. I praksis kan det dreie seg om rundt 22.000 biler, ifølge tall fra Elbilstatistikk.no.

Må bytte ut startbatteriet

Årsaken er at alle bilene må utstyres med et nytt og kraftigere startbatteri i forkant av oppgraderingen, og dette må utføres av kvalifiserte teknikere hos et autorisert VW-verksted.

Svært mange elbiler har et svakere startbatteri enn det som sitter i fossilbiler, av den enkle årsaken at det ikke skal dra rundt en mekanisk motor i startprosessen.

Volkswagen har imidlertid konkludert med at startbatteriet i ID-serien er for svakt for å sikre at fremtidige oppdateringer vil forløpe uten problemer. Disse skal nemlig i stor grad skje OTA (over the air) mens bilene står parkert, uten behov for verkstedsbesøk.

Kostnadsfritt

Under verkstedsbesøket skal programvaren oppgraderes til versjon 2.4, for deretter å være klar når versjon 3.0 blir tilgjengelig senere i år, opplyser kommunikasjonssjefen i Volkswagen Norge, Lars Joakim Hanssen til nettstedet Broom.

Batteribyttet og programvareoppdateringen vil skje kostnadsfritt, og kunder vil kunne levere og hente bilen samme dag. Eierne vil få beskjed når deres bil kan leveres inn og oppgraderes, ifølge Hanssen.

Det er viktig å understreke at det kun er snakk om bytte av startbatteriet, ikke hovedbatteripakka, som ville vært en langt mer omfattende og kostbar jobb.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.