Derfor stuper bilsalget i Europa

Verste registreringsmåned siden 1995. Her ser du hvorfor.

DATAMASKINER PÅ HJUL: Etterspørselen etter nye biler er enorm i mange europeiske land. Likevel går registreringstallene ned. Foto: Bjørn Eirik Loftås
DATAMASKINER PÅ HJUL: Etterspørselen etter nye biler er enorm i mange europeiske land. Likevel går registreringstallene ned. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler: Prøv vårt pro-medlemskap for 1 krone første måneden.

(Elbil24): Nybilsalget i Europa falt i september til det laveste nivået siden 1995. Det ble registrert til sammen 718.598 nye biler i løpet av måneden, som er en nedgang på 23,1 prosent sammenlignet med samme måned i fjor, viser tall fra European Automobile Manufacturers' Association (ACEA).

I Tyskland var for eksempel nybilsalget i september hele 32,7 prosent lavere enn i samme måned i fjor, mens nedgangen var 20,5 prosent i Italia og 15,7 prosent i Spania.

Må redusere produksjonen

I sommer og høst har det dukket opp mange meldinger om at bilfabrikker må redusere produksjonen, og i enkelte tilfeller stenge helt. Det var blant annet situasjonen ved Volvos fabrikk i Torslanda i Sverige, i slutten av august.

Både Volkswagen-konsernet, Ford, Toyota, Jaguar og flere andre store aktører har måttet ta lignende grep den siste tiden.

Mangler viktige deler

Hovedårsaken er en global mangel på databrikker og halvledere i markedet, komponenter som er helt avgjørende for at elektronikken i bilene skal fungere. Det gjør at mange bilprodusenter rett og slett ikke klarer å bygge bilene helt ferdige, slik at de kan leveres ut til kundene.

Begrensninger i tilgangen henger i stor grad sammen med coronapandemien og alle utfordringene som har dukket opp i kjølvannet av denne.

Problemet rammer både tradisjonelle kjøretøy som går på bensin og diesel, men i aller høyeste grad også elbiler. Mange frykter at dette vil påvirke bilindustrien i lang tid framover.

Det betyr videre at mange må vente ekstra lenge på biler de har lyst å kjøpe, eller biler de allerede har i bestilling. Det er derfor grunn til å tro at registreringstallene ville vært langt hyggeligere, dersom produsentene hadde klart å levere nok biler til markedet.

Norge mot strømmen

Registreringstallene for Norge i september, er imidlertid langt hyggeligere enn for Europa for øvrig. Her ble det registrert 17.992 nye personbiler, som er 15,7 prosent flere enn samme måned i fjor, viser tall fra Opplysningsrådet for veitrafikk (OFV).

Hovedforklaringen er store leveranser av Tesla Model 3 og Model Y, to modeller som ifølge produsenten ikke er like sårbare for mangel på databrikker og halvledere - noe du kan lese mer om i denne artikkelen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.