Kjøpe elbil:

- Det har skjedd en tydelig endring på Tesla

Forskjellen på hvor mange som sier de vil kjøpe en Tesla før og etter 13. januar er oppsiktsvekkende stor, ifølge prestisjetung undersøkelse.

Markant flere nordmenn, svensker og dansker har lyst til å kjøpe Tesla. Det kommer frem i Autoindex' ferskeste undersøkelse. Foto: Steinar André Danielsen.
Markant flere nordmenn, svensker og dansker har lyst til å kjøpe Tesla. Det kommer frem i Autoindex' ferskeste undersøkelse. Foto: Steinar André Danielsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24):

«Hvis du skulle kjøpe en bil i dag, hvilket merke ville du da kjøpe?»

Dette er blant spørsmålene AutoIndex har stilt under innsamlingen av data til årets undersøkelse, skriver Bilbransje24.

AutoIndex er en prestisjetung kundetilfredshetsundersøkelse. Svarene som har kommet inn viser tydelig at noe har skjedd med folks interesse for Tesla.

- Når vi ser på svarene vi har mottatt før og etter 13. januar, har det skjedd en tydelig endring på Tesla, sier administrerende direktør Mikkel Korntved i Loyalty Group til Bilbransje24.

Loyalty Group har i over 20 år gjennomført AutoIndex-undersøkelsen for det skandinaviske markedet.

Prissjokk

Grunnen til at 13. januar trekkes frem er at det var denne fredagen Tesla kuttet prisene betraktelig på sine to mest populære elbiler i Norge; Tesla Model 3 og Tesla Model Y.

Priskuttene var på inntil 120.000 kroner og slo ned som en bombe i bransjen.

I ettertid har enkelte bilmerker stått på sitt og avvist at det er aktuelt å røre prisene. Andre har valgt å følge i Teslas fotspor ved å gjøre elbilene sine billigere, som som igjen sørger for at man forblir konkurransedyktige.

IT'S A YOKE: Tesla Model S og X kommer nå med et helt nytt ratt. Det skaper ikke bare begeistring. Video: Elbil24.no Vis mer

Flere vil kjøpe Tesla

Akkurat det kan komme godt med. I alle de tre landene AutoIndex-undersøkelsen gjennomføres, ser man en betydelig endring i folks interesse for Tesla.

I Norge er det 31 prosent flere som vil kjøpe Tesla nå enn før 13. januar. I Sverige er økningen på 53 prosent, mens den i Danmark er på hele 80 prosent.

- At det har skjedd endring på Tesla er ikke overraskende. Priskuttet har fått massiv dekning og er noe de aller fleste har fått med seg. Men at forskjellen er så stor, er likevel oppsiktsvekkende, sier Korntved til Bilbransje24.

Hvis du skulle kjøpe en bil i dag, hvilket merke ville du kjøpt?

Land Før 13. januar Etter 13. janaur Endring Endring i prosent
Norge3,34,3131
Danmark2,44,31,980
Sverige2,43,71,353
Skandinavia2,64,11,661

Kilde: Autoindex / Loyalty Group

NB! All data i AutoIndex-undersøkelsen er foreløpig ikke samlet inn og bearbeidet. Tallene i denne artikkelen er basert på de drøyt 33.000 svarene som så langt er innhentet.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.