BMW i7 M70

Det nye BMW-flaggskipet får vanvittige ytelser

BMW i7 M70 byr på luksus og sportslighet for alle penga.

SPORTSLIG ELEGANSE: i7 M70 blir det nye elektriske flaggskipet fra BMW. Foto: BMW
SPORTSLIG ELEGANSE: i7 M70 blir det nye elektriske flaggskipet fra BMW. Foto: BMW Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Samme dag som det nye, elektriske Mercedes-flaggskipet Mercedes-Maybach EQS 680 SUV ble offisiell, presenterte BMW endelig sitt nye elektriske flaggskip; i7 M70. Dette skjedde under den internasjonale bilutstillingen i Shanghai, der også Elbil24 er til stede.

Toppen av toppen

BMW i7-serien ble vist fram for ganske nøyaktig ett år siden, og lanseringen skjedde i november. Så langt er det registrert et hundretalls biler i Norge.

I motsetning til Maybach-en, som er en stor SUV, er i7 en stor og luksuriøs sedan på nesten 5,4 meter, med en rekke egenskaper som plasserer den blant de ypperste elbilene på markedet, både hva angår luksus, ytelser og funksjoner.

Den kan blant annet leveres med innebygd kino:

KINOSAL: Undeholdning i bil blir aldri det samme. Bli med på test av kinoen i BMW i7! Video: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Med den nye topputgaven M70 løfter de opplevelsene til et nytt nivå. Eksteriørmessig er den hakket hvassere hva angår sportslighet, som seg hør og bør med en M-utgave. Spesielle speil, sideskjørt, diffusoren i støtfangeren bak samt spesielle felger, er alle elementer som skiller den fra de andre i7-utgavene.

Og man kan også velge å få bilen lakkert i to farger, som på den nevnte Maybach-en fra Mercedes-Benz.

– I et globalt markedet sikter BMW seg også inn mot liebhabere og ekstroverte kunder. Det å produsere modeller som virkelig skiller seg fra mengden og tilby skreddersøm ned til minste detalj, er ikke alle bilprodusenter forunt. BMW i7 M70 er et eksempel på at BMW våger å gjøre nettopp dette, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør BMW Group Norge.

Foto: BMW

Du finner flere bilder her.

Rakett på fire hjul

Ytelsesmessig har den også lite å være flau over. Bilen får naturligvis drift på alle fire hjul, og de to motorene yter til sammen hele 660 hestekrefter med dreiemoment på vanvittige 1100 Nm i råeste boost-modus. Sprinten fra 0-100 km/t er unnagjort på 3,7 sekunder, som er oppsiktsvekkende for en så svær og tung doning. Toppfarten er begrenset til 250 kilometer i timen, som lenge har vært en standard hos BMW.

Til sammenlingning byr den foreløpige topputgaven xDrive60 på 544 hestekrefter, dreiemoment på 745 Nm. Denne bruker 4,7 sekunder fra 0-100 km/t.

Man kan også bestille bilen med en egen M Performance-pakke som inkluderer sorte bremsekalipere, sort spoiler og andre sportslige detaljer.

Inntil 560 kilometer

M70 leveres videre med en batteripakke med nettokapasitet på 101,7 kWh. Det skal gi en rekkevidde (WLTP) på inntil 560 km. Maks ladeeffekt på hurtigladere er 195 kW, og BMW oppgir en ladetid fra 10-80 prosent på 34 minutter under optimale forhold.

BMW i7 M70 lanseres i andre halvdel av 2023, og norske forhandlere kan ta imot bestillinger senere i vår, opplyser BMW. Prisene starter på 1.671.900 kroner fiks ferdig og klar for veien.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.