Ford Mustang Mach-E:

Detaljer lekket om Fords første elbil

Amerikanske priser, rekkevidde og spesifikasjoner om Fords første elbil har lekket ut, bare dager før lanseringen.

NYE MACH-E: Bilder, priser og spesifikasjoner om Fords nye elbil ble i natt lekket gjennom et fordforum. Foto: skjermdump, macheforum.com
NYE MACH-E: Bilder, priser og spesifikasjoner om Fords nye elbil ble i natt lekket gjennom et fordforum. Foto: skjermdump, macheforum.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg på nyhetsbrevet vårt?

(Elbil24): Neste uke avduker Ford sin nyeste helelektriske SUV, og i dag ble navnet offentliggjort.

Bilen, som mer enn 15000 nordmenn har sikret seg fortrinnsrett til, har fått navnet Mustang Mach-E.

Selve avdukingen av den første elektriske bilen som bærer en mustang-logo i front, vil skje i Los Angeles natt til mandag 18. november. Men i natt ble det lekket både priser, spesifikasjoner og utstyrsversjoner.

Rekkevidde

Informasjonen ble kjent i et forum om bilen, hvor en bruker har funnet informasjon på en nettside drevet av Ford selv. Brukeren tok flere skjermdump som ble publisert i forumet, og Ford skal nå ha stengt ned nettsiden.

Skjemdumpene viser en kofigurasjonsside, og spesifikasjoner og pris ser ut til å være ment for det amerikanske markedet. I flge bildene er den esimerte rekkevidden som følger:Den viser også fem ulike utgaver:

 • Select: 370 kilometer (230 miles)
 • Premium: 480 kilometer (300 miles)
 • California Route 1: 480 kilometer (300 miles)
 • First Edition: 435 kilometer (270 miles)
 • GT: 380 kilometer (235 miles)

Dette er imidlertid rekkevidde oppgitt etter EPA-målemetoden, ikke WLTP som er den nye europeiske standarden.

Pris

Også prisnivået på de ulike versjonene er nå kjent.

Prisene som oppgis i skjermdumpene i forumet er foreslåtte priser til forhandlerne og det opplyses også om at dette er før eventuelle amerikanske insentivordninger.

 • First Edition: 59.900 dollar
  Denne gjør 0–100 km/t på drøyt 5 sekunder, og kommer kun med firehjulsdrift.
 • Select: 43.895 dollar
  0–100 km/t gjøres på drøyt 5 sekunder, og bilen kan leveres som firehjuls- eller bakhjulsdrift.
 • Premium: 50.600 dollar
  0–100 km/t gjøres på drøyt 5 sekunder, og bilen kan leveres som firehjuls- eller bakhjulsdrift.
 • California Route 1: 52.400 dollar
  0–100 km/t på drøyt 6 sekunder, kommer kun med firehjulsdrift.
 • GT: 60.500 dollar
  0–100 km/t på drøyt 3 sekunder, kommer kun firehjulsdrift.

Mustang-inspirert

At bilen ville få en Mustang-logo var kanskje ikke overraskende. Bilen skal være en Mustang-inspirert bil, en krysning mellom en Ford Mustang og en Ford Explorer, ifølge en video de har lagt ut.

Selv om bilens utseende ikke er vist, kan man se en antydning i flere videoer fra produsenten. De har nemlig lagt ut en rekke videoer i sine kanaler for å knuse myter som elbiler.

Først på mandag vil man imidlertid få se bilen for første gang uten kamuflasje. Merket har sikret seg stjernehjelp fra den verdenskjente skuespilleren Idris Elba i forbindelse med lanseringen.

Som tidligere Ford-ansatt med både miljøengasjement og interesse for performance-biler er Ford veldig fornøyd med å ha fått til ett samarbeid med Elba, har de tidligere uttalt.

– Ikke mange vet det, men jeg jobbet for Ford da jeg var ung. Faren min har også jobbet for Ford. Dette er en naturlig del av meg. Å jobbe med dette prosjektet og sette meg bak rattet på en bil som tar oss alle inn i framtida, føles som om ringen er sluttet, men med masse spenning og teknologi, sier den profilerte skuespilleren Idris Elba i en uttalelse.

Avdukingen skal også sendes live på blant annet Facebook og Twitter.

Vises i Norge

Ford har tidligere opplyst at bilen vil få opptil 600 kilometers rekkevidde, målt etter WLTP, og vil ligge i SUV-segmentet. Det er også antydet at bilen vil være klar for markedet i løpet av 2020.

– Med den fantastiske rekkevidda, plass som i en familiebil og priser som gjør den tilgjengelig for folk flest, er Ford Mustang Mach-E helt unik. Med tanke på interessen vi har hatt for en bil som ennå ikke er vist fram, har tydeligvis mange fått med seg dette. Nå gleder vi oss til snart å kunne dele mye mer informasjon om denne helelektriske SUV-en, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Bare noen timer etter avdukingen i Los Angeles, vises Mustang Mach-E for europeiske kunder. Ford har valgt Norge som første stoppested i Europa, og alle som har sikret seg fortrinnsrett til bilen skal være invitert til visning på Tjuvholmen.

– Vi gleder oss til å ta imot flere tusen interessenter for å se det som helt klart er årets virkelig store nyhet for oss i Ford. Vi får også besøk av presse og andre interesserte fra hele Europa, sier Berg.

Samme dag åpner Ford for forhåndsbestillinger av bilen, mot et hittil ukjent depositum. Totalprisen for bilen er heller ikke kjent, men Ford opplyser at mer informasjon vil bli gitt i forbindelse med lanseringen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.