Kjøpe ny bil

Dette avgjør hvilken bil vi kjøper

Og ja - det er visse forskjeller på hva som er viktig for menn og hva som er viktig for kvinner.

STOR INVESTERING: Å kjøpe ny bil kan være en svært kostbar affære. Prisen er faktisk den viktigste faktoren når folk velger ny bil, viser fersk undersøkelse. Foto: Bjørn Eirik Loftås
STOR INVESTERING: Å kjøpe ny bil kan være en svært kostbar affære. Prisen er faktisk den viktigste faktoren når folk velger ny bil, viser fersk undersøkelse. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): Elbil24 har den siste tiden hatt fokus på elbilkjøp, og har blant annet presentert våre beste kjøpetips for biler til 250.000 kroner, 300.000 kroner, i tillegg til en omfattende guide til kjøp av brukt elbil:

Men hva er det egentlig som er viktig for nordmenn når de velger bil? Ifølge en ny undersøkelse som er utført at TNS Kantar for NAF, kommer det fram at kostnader ved kjøp, driftskostnader og kjøreegenskapene er de tre viktigste faktorene.

Kollisjonssikkerhet og plass er to faktorer som også er viktig.

Det som kanskje er mest overraskende, er at utseende og design bare anses som viktig for 17 prosent ved bilkjøp, riktig nok litt viktigere for menn enn for kvinner.

For selv om kvinner og menn stort sett er ganske enig om de viktigste faktorene, er det noen åpenbare forskjeller mellom kjønnene:

Kvinner er mer opptatt av sikkerhet, og menn er mer opptatt av trekkraft og mulighet for hengerfeste.

- Kvinner er mer opptatt av sikkerheten for seg og sine enn menn. Det betyr nok ikke at menn ikke er opptatt av trafikksikkerhet, men det er andre ting som er viktigere når bilen skal kjøpes, sier NAF-rådgiver Nils Sødal.

- Samtidig er nok menn mer opptatt av å dra henger med hageavfall til dynga eller båten til hytta, sier han.

Her er resultatene fra undersøkelsen, der deltakerne ble bedt om å huke av for de tre viktigste faktorene når man skal kjøpe bil:

Dette er viktigst når jeg skal velge bil

Faktor Total Menn Kvinner
Kostnadene ved kjøp47 %45 %50 %
Driftskostnadene over tid43 %43 %43 %
Kollisjonssikkerhet35 %27 %44 %
Kjøreglede/kjøreegenskaper42 %42 %43 %
Trekkraft/mulighet for hengerfeste19 %26 %12 %
Plass i kupé/ bagasjerom38 %40 %35 %
Moderne førerstøttesystemer11 %11 %10 %
Preferanse for bilmerket/modell15 %16 %14 %
Verdifall over tid6 %7 %5 %
Utseende og design17 %20 %15 %
Vet ikke3 %2 %4 %

Kilde: NAF/TNS Kantar

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.