Tesla i coronakrisen:

Dette bildet viser Tesla-kaoset. Timer senere blandet Trump seg inn

Nå kan striden være over.

Dette bildet av Tesla-modeller som fraktes ut av fabrikken i Fremont i California mandag, viser hvordan Tesla-sjef Elon Musk brøt myndighetenes ordre. Foto: Stephen Lam/Reuters
Dette bildet av Tesla-modeller som fraktes ut av fabrikken i Fremont i California mandag, viser hvordan Tesla-sjef Elon Musk brøt myndighetenes ordre. Foto: Stephen Lam/Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24): – Ærlig talt, dette er den siste dråpen, twitret Tesla-sjef Elon Musk lørdag og sa han vil flytte Teslas hovedkontor til Texas eller Nevada med øyeblikkelig virkning.

Musk har i ukevis klaget på karantenebestemmelsene etter at myndighetene i San Francisco-området tvang Tesla til å stenge ned fabrikken 23. mars for å bremse spredningen av coronaviruset.

Nå opplyser imidlertid lokale myndigheter i California at Teslas fabrikk i Fremont igjen får lov til å produsere biler - forutsatt at smitteverntiltak overholdes.

Helsemyndighetene i Alameda fylke opplyste om beslutningen på Twitter natt til onsdag lokal tid.

Dermed har Tesla-fabrikken tillatelse til å trappe opp virksomheten denne uken og å gjenoppta produksjon av biler førstkommende mandag.

Elon Musk valgte imidlertid å gjenåpne fabrikken allerede mandag denne uken – i strid med myndighetenes ordre.

Han ba om selv å bli pågrepet dersom politiet ble nødt til å gripe inn.

– Dersom noen skal arresteres, så ber jeg om at det blir meg, skrev Musk.

Tirsdag fikk Musk støtte fra USAs president Donald Trump, som tok til Twitter for å si sin mening.

- California bør la Tesla og Elon Musk åpne fabrikken NÅ. Det kan gjøres trygt og rask, skrev Trump.

Så kan man spørre seg om den frittalende presidenten hadde noen innvirkning på beslutningen til de lokale myndighetene i California, men de brukte bare noen timer på å godkjenne Musks fabrikkåpning.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.