Forthing

Dette bilmerket kan dukke opp i Norge

Vurderes av norsk importør, som allerede har registrert én bil i Norge.

Dette bilmerket kan dukke opp i Norge
Publisert

Prøv et pro-medlemskap (fra 29 kroner) og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Det er bransjenettstedet Bilbransje24 (krever abonnement) som nå rapporterer at Motor Gruppen er i dialog med kinesiske Forthing om å ta inn deres biler til Norge. Fra før har Motor Gruppen blant annet Renault, Mitsubishi, Hongqi og Xpeng i sin portefølje.

Forthing er eid av kinesiske Dongfeng, som blant annet også eier Voyah. Voyah Free er en bil som er å finne på norske veier. Den testet vi tidligere i år i duell mot BMW iX:

I Kina har Dongfeng også en del joint ventures med en rekke kjente bilprodusenter, som Honda, Nissan, Peugeot og Citroën.

Motor Gruppen har allerede registrert en Forthing T5 i Norge, som markedsføres under flere navn, blant annet Forthing Friday og Forthing Leiting. Sammenlignet med Voyah, solgte Dongfeng over seks ganger så mange Forthing-biler som Voyah-biler i 2022.

Bilen er en 4,6 meter lang crossover som blant annet kan sees på som en konkurrent til Volkswagen ID.4 og lignende biler. Den kan fås med inntil 85,9 kWh batteri, som da gir en rekkevidde på 600 km etter den kinesiske CLTC-syklusen, eller da sannsynligvis snaue 500 km etter WLTP, som vi bruker her i Europa.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.